Catalunya

La majoria de conques fluvials de la campanya "Mulla't pels rius" no són aptes per al bany

La Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua (XNCA) celebra el proper diumenge 6 de juliol la campanya "Mulla't pels rius", que reivindica la salut dels rius catalans i el compliment de la directiva marc de l'aigua. La trobada consisteix a banyar-se al rius com a bon símptoma de la salut dels cabals. Curiosament, la majoria d'aquestes conques no són aptes per al bany.

Actualitzat
La Xarxa es manifesta contra la derivació dels rius per usos a minicentrals o instal·lacions agrícoles, ja que fa baixar el rius secs. Segons l'organització, els transvassaments o les captacions de regadiu modifiquen la qualitat de l'aigua i impedeixen que gironins i lleidatans es puguin banyar als seus rius.

La campanya es farà a diferents punts dels rius Ter, Segre, Llobregat, Gaià, Noguera Pallaressa, Besòs i al riu Francolí. La majoria d'aquests llocs no són aptes per al bany. Segons els organitzadors "és el símptoma d'un problema que no és fàcil de solucionar".

L'acte s'emmarca en el Big Jump europeu, que se celebra simultàniament a diferents localitats. Enguany es prepara un gran acte a Saragossa, coincidint amb l'exposició internacional de l'aigua.
Anar al contingut