Barcelona

El músic Jordi Savall, guardonat amb la Medalla d'Or de la Generalitat

Amb aquest guardó, el govern català reconeix la tasca de Savall com a concertista, director, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha acordat concedir la seva Medalla d'Or al músic Jordi Savall per "la seva trajectòria musical i per la seva contribució de primer ordre a la cultura i a la civilitat" de Catalunya. Amb aquest guardó, el govern català reconeix la tasca de Savall com a concertista, director, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals.

Nascut a Igualada, el 1941, Savall va estudiar violoncel al Conservatori Superior de Música de Barcelona per posteriorment formar-se a Suïssa, on el 1974 va accedir a la direcció de la Schola Cantorum Basiliensis, a Basilea. Les seves actuacions, que transmeten un missatge de pau i entesa entre cultures, l'han portat a ser nomenat ambaixador de la Unió Europea per al diàleg intercultural.

Savall, un dels referents de la música antiga catalana, rebrà la Medalla d'Or de la Generalitat el 17 d'octubre, segons ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts.

Anar al contingut