Oklahoma

Oklahoma ajorna una execució després de l'agonia de 40 minuts d'un altre pres

La injecció que se li havia administrat era el primer cop que s'usava a l'Estat

RedaccióActualitzat

L'estat d'Oklahoma ha suspès l'execució d'un condemnat a mort després que l'última aplicació de la pena capital provoqués l'agonia del pres durant més de 40 minuts abans de morir d'un atac de cor.

Segons relata el diari local "The Oklahoman", Clayton Lockett, de 38 anys, va morir després de tenir convulsions i espasmes, de recargolar-se i de panteixar durant uns llarguíssims 43 minuts. De fet, el director del Departament Correccional d'Oklahoma, Robert Patton, va anunciar que l'execució es cancel·lava quan feia mitja hora que el pres patia i es va decidir córrer la cortina per evitar que els presents a la sala continuessin assistint al seu sofriment. Però, finalment, l'home, que estava condemnat a mort per disparar el 1999 a una jove de 19 anys, va exhalar.

La injecció que se li havia administrat era el primer cop que s'usava a Oklahoma. El fàrmac midazolam mai abans s'havia inclòs en la combinació letal formada per tres components que s'administra en aquest estat dels EUA.

Els fets, que han fet ressorgir el debat sobre la pena de mort, van fer que es cancel·lés una segona execució prevista per a aquell mateix dia, la de Charles Warner, que finalment ha estat ajornada com a mínim dues setmanes.

Era la primera vegada des del 1937 que a Oklahoma s'havia de fer una execució doble, un fet inèdit als EUA des del 2000, quan s'havia fet per últim cop a l'estat de Texas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut