Barcelona

Suspès cautelarment l'acord del ple de Cabrils que posava el padró a disposició de la celebració de la consulta

La titular del jutjat contenciós número 2 de Barcelona escoltarà dilluns les al·legacions de les parts implicades

RedaccióActualitzat

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha suspès cautelarment l'acord del ple municipal de Cabrils del 27 de març del 2014 que posava a disposició de la Generalitat les dades del padró així com els instruments necessaris per a la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre.

En la que és la primera resolució judicial dels recursos presentats en aquest àmbit, la titular del jutjat ha citat les parts dilluns per escoltar les seves al·legacions abans de decidir sobre l'aixecament o manteniment de la suspensió acordada. També ha convocat l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, autora d'un dictamen preceptiu sobre la cessió de dades, per si volgués comparèixer com a codemandada.

La denúncia l'ha presentat Alejandro Rusiñol, jurista i president del partit Aliança Central Demòcrata, perquè considerava que l'acord vulnerava els drets a la intimitat, a la dignitat de les persones. El demandant creu que aquesta no és competència de l'Ajuntament i alerta que es produeix una "desviació de poder".

L'Ajuntament de Cabrils no és l'únic que ha acordat cedir el padró si la Generalitat així ho sol·licita. De moment, ja són 120 els municipis que han respost afirmativament a la carta del Departament de Governació sobre la col·laboració dels ajuntaments.

La Generalitat i l'alcaldessa, convençuts de la legalitat

L'alcaldessa del municipi, Lina Morales, ha expressat el seu convenciment que l'acord del ple és legal. "De moment només s'han adoptat mesures cautelars. Ja veurem què diu la jutge", ha relatat Morales a Europa Press i ha afegit que el que va aprovar el plenari és una "declaració d'intencions" sobre què fer davant la hipòtesi que el govern català convoqui una consulta d'autodeterminació i els sol·licités tenir accés al padró. Morales espera que, després de la compareixença que farà davant la jutge aquest dilluns, se suspenguin les mesures cautelars. "Estem molt tranquils", ha afegit.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, també ha dit que el govern "confia plenament" que la setmana vinent s'aixecarà aquesta suspensió cautelar. En un comunicat, Ortega, consellera de Governació i Relacions Institucionals, defensa la legalitat de l'acord del ple, que especifica que s'emmarca "d'acord amb el marc legal que empari la consulta". Ortega ha parlat per telèfon amb l'alcaldessa de Cabrils per mostrar-li tot el suport de l'executiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut