Sant Joan Despí

Sixte Cambra reclama que es desencalli la licitació dels accessos ferroviaris al Port

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, espera que Adif liciti els accessos ferroviaris a la terminal de la firma xinesa Hutchinson del Port de Barcelona "a curt termini, en les pròximes setmanes", després que la ministra de Foment, Ana Pastor, es va comprometre a fer-ho a finals del 2013.

Televisió de CatalunyaActualitzat

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, espera que Adif liciti els accessos ferroviaris a la terminal de la firma xinesa Hutchinson del Port de Barcelona "a curt termini, en les pròximes setmanes", després que la ministra de Foment, Ana Pastor, es va comprometre a fer-ho a finals del 2013.

Sobre el paper, la primera part del projecte l'assumeix Adif i la segona, el Port --50 milions d'euros en l'execució cada un--, però Cambra avisa que cal moure fitxa per complir el calendari, ja que el termini d'execució s'ha previst entre finals del 2015 i principis de 2016.  Sixte Cambra ha recordat que Adif es va comprometre a fer aquesta licitació durant el 2013.

Sixte Cambra, que ha indicat que el moviment de contenidors ha augmentat un 11 per cent en els dos primers mesos d'aquest any, considera que els accessos pendents són necessaris per poder continuar creixent. Diu que l'objectiu és esdevenir el port "hub" per excel·lència del Mediterrani.

En L'entrevista del diumenge del 3/24, Cambra ha celebrat que Amazon vulgui un centre logístic al Prat de Llobregat. Tot i que no n'ha calculat l'impacte econòmic, ha donat per fet que generarà tràfic en una infraestructura que aspira a convertir-se en "hub" logístic.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut