Santa Perpètua de la Mogoda

Navarro adverteix els crítics que la seva participació en l'acte d'ICV-EUiA pot tenir conseqüències

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, avisa els crítics del PSC que formen part del corrent Avancem que la seva participació en l'Assemblea Oberta que ICV-EUiA fa aquest dissabte pot tenir conseqüències. Amb aquest acte, els ecosocialistes busquen crear una coalició d'esquerres a l'estil de la grega Syriza.

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha qüestionat aquest divendres que els crítics del PSC que formen part del moviment Avancem participin aquest dissabte en l'Assemblea Oberta promoguda per ICV-EUiA amb l'objectiu de sondejar la possibilitat d'articular una alternativa de les esquerres.

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb els treballadors de Panrico, Navarro ha derivat a la Comissió de Garanties del partit l'anàlisi sobre si la presència de membres del PSC en un fòrum promogut per una altra formació pot comportar alguna mesura disciplinària. "Ja veurem els resultats d'aquesta participació", ha alertat Navarro.

Fonts del corrent crític del PSC Avancem han dit que tres dels seus membres més destacats: Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabián Mohedano, tenen intenció d'assistir al fòrum impulsat per ICV-EUiA.

Elena i Mohedano estan suspesos cautelarment dels seus càrrecs com a membres de l'executiva del partit; el primer, per desmarcar-se al Parlament d'una votació sobre la consulta; el segon, per haver acudit com a convidat a un acte d'ERC en defensa de la consulta.

Del Río, que és l'únic que manté el seu lloc en l'executiva, ha defensat en un missatge de Twitter, la seva participació en l'acte d'ICV: "Desitjo que es respecti la meva presumpció d'innocència ideològica: sóc PSC, socialista català i demà assistiré convidat a un acte de progrés".

Fonts d'Avancem recorden que l'acte d'ICV vol fomentar una gran aliança social i d'esquerres, cosa que defensen des del corrent crític i que, segons destaquen, està avalada per una resolució de l'últim congrés del PSC, el desembre del 2011.

El líder socialista ha subratllat que els militants del PSC han de participar als actes del PSC i que és la direcció "qui decideix fer actes conjunts amb altres partits".
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut