Marc Mur (a la dreta), al costat de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a la reunió de la setmana passada de l'Associació de…
Marc Mur (a la dreta), i l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, encapçalen l'Associació de Municipis per la Independència. (Foto: ACN)
Flix

L'alcalde de Flix deixa l'executiva del PSC perquè s'ha apartat els diputats dissidents

L'alcalde de Flix, Marc Mur, ha comunicat al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que deixa els càrrecs orgànics que ocupava dins el partit. Mur abandona l'executiva del PSC i la primera secretaria del partit a la comarca de la Ribera d'Ebre. Aquesta decisió la pren després que el Consell de Garanties de la formació ha apartat els diputats díscols. L'alcalde assegura que els delinqüents tenen més possibilitats de defensar-se que ells.

RedaccióActualitzat

Creix la tensió al PSC. Ara és l'alcalde de Flix, Marc Mur, qui ha decidir abandonar la comissió executiva nacional i la primera secretaria del partit a la Ribera d'Ebre. No comparteix la decisió de la direcció d'apartar els diputats dissidents Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura.

En declaracions a Catalunya Informació, Marc Mur ha dit que no pot continuar donant suport a una direcció del PSC que pren decisions sense escoltar una de les parts. L'alcalde ha comparat la sanció als tres diputats crítics amb la possibilitat de defensar-se dels delinqüents: "Fins i tot al delinqüent que fa les coses més cruels del món se l'escolta abans d'aplicar-li la mesura cautelar, i els companys diputats van ser suspesos sense ni tan sols escoltar-los". Per això, Mur assenyala: "Jo no puc continuar en els meus càrrecs orgànics i seure a la cadira d'una direcció que pren aquestes decisions".

Marc Mur ha comunicat a Pere Navarro que deixa l'executiva i també la primera secretaria del partit a la comarca de la Ribera d'Ebre. En tot cas, Mur seguirà treballant des de dins del PSC per intentar, diu, reconduir la situació.

L'alcalde de Flix abraça obertament, no només la defensa del dret a decidir sinó també l'opció independentista. De fet, Mur és el secretari general de l'Associació de Municipis per la Independència.

 

 

 

Anar al contingut