L'exèrcit està desplegat arreu del país.
L'exèrcit està desplegat arreu del país.
Egipte

Almenys 24 policies egipcis morts en un atac amb coets contra el minibús on viatjaven al Sinaí

Els policies han mort en un atac amb coets contra el minibús on viatjaven a la zona del Sinaí, segons han anunciat fonts mèdiques i de seguretat. L'atac s'atribueix al moviment radical islamista que opera en aquesta regió. El govern egipci ha tancat el pas de Rafah, que comunica amb la veïna Franja de Gaza, després de l'atac.

RedaccióActualitzat
El govern egipci ha tancat el pas de Rafah, que comunica amb la veïna Franja de Gaza, a Palestina, després de la mort d'almenys 24 policies en una emboscada a la zona aquest dilluns al matí. El comboi de dos minibusos on anaven els agents ha rebut l'impacte de diversos coets. Els agents ferits han estat traslladats als hospitals per rebre tractament mèdic. L'atac se l'ha atribuït el moviment radical islamista que opera en aquesta regió, una acció que el ministeri de l'Interior ha atribuït a terroristes, terme emprat habitualment per referir-se als radicals islamistes.

Els atacs mortals d'aquesta mena s'han multiplicat des del derrocament del president, Mohamed Mursi, el 3 de juliol, origen d'una greu crisi entre els seus partidaris i l'exèrcit artífex de la seva caiguda.

L'atac, a més, arriba hores després que una quarantena de presoners islamistes han mort en un motí, quan els traslladaven a una presó. Els fets han passat a la presó d'Abu Zabal, al nord del Caire. Un grup armat ha atacat la presó per alliberar els 600 Germans Musulmans que hi ha retinguts just en el moment en què arribava un vehicle amb més detinguts, que han intentat escapar-se. Les víctimes han mort asfixiades pels gasos lacrimògens que han llançat els agents per evitar la fuga.

Els partidaris de Mursi convoquen noves mobilitzacions

La coalició pro Mursi de l'Aliança anti cop d'estat ha convocat noves mobilitzacions al Caire després de l'oració del migdia i malgrat la mort d'almenys vuit-centes persones en les protestes anteriors arreu del país.

Tot plegat l'endemà que el cap de les Forces Armades, el general Abdel Fattah al-Sisi, que assegura que a Egipte "hi ha lloc per a tothom", ha advertit els Germans Musulmans que no toleraran la violència. El govern interí, per la seva banda, ha desplegat una ofensiva diplomàtica per defensar les seves accions. Insisteix que lluita contra terroristes i no pas contra un moviment social i polític que va arribar al poder per mitjans legítims.

Mentrestant, s'intenta reprendre el ritme habitual com més aviat millor. Els bancs i la borsa han tornat a obrir i els vehicles circulen pel centre del Caire.
Anar al contingut