La Garona, desbordada al seu pas per Saint-Béat.
La Garona, desbordada al seu pas per Saint-Béat.
Lourdes

Les inundacions causen dos morts als Pirineus francesos

Les inundacions s'han cobrat dues víctimes a la regió dels Alts Pirineus: una dona de 62 anys a Pierrefitte-Nestalas i un home de 75 anys a Luz-Saint-Saveur. El ministre de l'Interior, Manuel Valls, ha fet una crida a la població perquè sigui "molt prudent".

RedaccióActualitzat
Dues persones han mort a França com a conseqüència de les inundacions de les darreres hores al Pirineu. La nit de dimarts a dimecres, una dona de 62 anys, que havia estat evacuada de casa seva a Pierrefitte-Nestalas, hi va voler tornar per recollir unes coses i l'aigua la va arrossegar. D'altra banda, el ministre de l'Interior, Manuel Valls, ha confirmat aquest dimecres la mort d'un home de 75 anys a Luz-Saint-Saveur.

La crescuda de la Garona ha obligat a desallotjar càmpings i els bombers han hagut de rescatar amb helicòpter una desena de persones que havien quedat aïllades per l'aigua, que ha deixat poblacions senceres incomunicades.

Valls ha fet una crida a la població perquè sigui "molt prudent" i ha expressat el seu desig que es declari zona catastròfica la regió d'Alts Pirineus afectada per les inundacions.

La pluja també ha sorprès els fidels que eren de visita al santuari de Lourdes. La crescuda sobtada del riu Gave de Pau, que travessa la ciutat, ha obligat a tancar la gruta, que ha quedat completament inundada i s'ha hagut d'evacuar la gent que hi havia al santuari.
Anar al contingut