L'expresident de l'Institut Català de la Salut Josep Prat
L'expresident de l'Institut Català de la Salut Josep Prat (Foto: EFE)
Reus

Llibertat amb càrrecs per a l'expresident de l'ICS Josep Prat i l'exdirector de CatSalut Carles Manté

L'expresident de l'ICS i exdirector general de l'empresa municipal Innova de Reus, Josep Prat, i l'exdirector de CatSalut Carles Manté segueixen imputats i el jutge ha decidit retirar-los els passaports perquè no puguin marxar del país.

RedaccióActualitzat
El jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha decretat llibertat provisional amb càrrecs per a l'expresident de l'Institut Català de Salut (ICS) i exdirector general de l'empresa municipal Innova de Reus, Josep Prat, i l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) indica en un comunicat que tant Prat com Manté segueixen imputats en la causa per delictes de malversació de fons públics, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública. Com a mesura cautelar, el jutge ha decidit retirar-los els passaports perquè no marxin del país.

Després de declarar al jutjat d'instrucció número 3 de Reus, Carles Manté ha proclamat la seva innocència. "He treballat tota la meva vida de forma honesta a favor d'un sistema públic sanitari de qualitat i solidari", ha afirmat. Manté ha afegit que estava "molt satisfet" de la declaració.

Prat i Manté havien passat a disposició judicial aquest dijous al migdia, després d'haver estat detinguts dins de l'"operació Cirurgia" i han declarat davant del magistrat durant tota la tarda.

Tots dos també estan imputats per part d'aquest mateix jutjat per, presumptament, haver desviat fons de l'empresa municipal Innova per pagar un sou de 13.000 euros mensuals a Manté per feines de consultoria de la seva empresa CCM, que se sospita que mai van existir.



Anar al contingut