Els Mossos investiguen sis denúncies per injúries i calúmnies a través de Gossip i Informer

Es tracta d'una aplicació per a mòbil i una pàgina de Facebook que utilitzen els adolescents per compartir xafarderies de manera anònima. Una de les denúncies, l'ha presentada un director d'un institut de Secundària per calúmnies contra set persones.

Catalunya InformacióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra investiguen sis denúncies d'injúries i calúmnies a través de Gossip i Informer. La primera és una aplicació per a mòbil i l'altra, una pàgina de Facebook que estan fent furor entre els adolescents i que serveixen pel mateix: difondre xafarderies des de l'anonimat.

Una de les denúncies, l'ha presentada el director d'un institut de Secundària per injúries a set persones. L'inspector dels Mossos Jordi Domènech recomanava a les persones afectades que, davant d'un insult o d'una desqualificació a internet, s'han de posar en contacte amb el "subministrador del servei perquè en retiri el contingut". La policia recorda que ni Facebook ni Gossip tenen cap responsabilitat sobre els continguts que es publiquen a través d'aquestes plataformes, però sí que estan obligats a retirar-los si són ofensius. En canvi, els creadors dels Informers podrien incórrer en una falta perquè se'ls considera col·laboradors necessaris perquè es puguin publicar rumors a la plataforma.

Segons ha pogut saber Catalunya Informació, un institut del Maresme ha expulsat quatre dies un dels seus alumnes per haver injuriat diverses persones a través de l'Informer. El director del centre ha explicat que es tracta d'un "alumne de tercer d'ESO de 15 anys que va obrir un compte dins l'Informer i va convidar la resta de companys a participar-hi. Va començar a rebre missatges i no els va controlar. Quan els missatges van fer efecte, va rebre amenaces, el van agafar pel carrer i el van apedregar".


Anar al contingut