Mossos d'Esquadra escorcollen l'Ajuntament de Sabadell
Uns mossos d'esquadra escorcollen l'Ajuntament de Sabadell (Foto: ACN)
Sabadell

El "cas Mercuri" esquitxa altres ajuntaments vallesans amb una trama d'adjudicacions irregulars

Segons el sumari, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, la trama arriba també als consistoris de Sant Quirze del Vallès i Palau Solità i Plegamans. Jordi Soriano seria el cervell d'un seguit d'adjudicacions d'obra pública per afavorir empresaris a canvi de comissions.

Catalunya RàdioActualitzat
La trama del "cas Mercuri" arribava a altres ajuntaments vallesans, com el de Sant Quirze o el de Palau Solità i Plegamans. Segons el sumari, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, l'exregidor del Partit Popular a Sabadell Jordi Soriano seria el cervell d'un seguit d'adjudicacions irregulars d'obra pública per afavorir determinats empresaris a canvi de sucoses comissions.

Segons els informes policials, un dels grups empresarials més beneficiat era el de Melquíades Garrido, oncle de Manel Bustos i president del Gremi de Constructors de Sabadell. L'exregidora de l'Ajuntament de Castellar del Vallès Sandra Roig, també imputada, va actuar com a mínim una vegada d'intermediària entre Soriano i uns empresaris i estaria involucrada en uns negocis il·legals amb coure robat que es van fer a l'òrbita de Sabadell.

Pel que fa a Palau Solità i Plegamans, el sumari apunta a una requalificació irregular de terrenys en una finca del municipi. L'Ajuntament de la ciutat ha assegurat en un comunicat que no en té constància i que el jutge no els ha demanat informació sobre els fets ni ha citat a declarar cap càrrec polític.

En aquest context, ahir el PSC va demanar a Manuel Bustos que torni a exercir d'alcalde de Sabadell però els cinc partits de l'oposició van insinuar que si ho fa podrien presentar una moció de censura.
Anar al contingut