L'Assemblea Constituent d'Egipte
La reunió de l'Assemblea Constituent ha durat 19 hores
El Caire

Egipte aprova el projecte de nova Constitució, que s'haurà de votar en referèndum a mitjans de desembre

La Comissió Constituent d'Egipte ha aprovat de matinada el projecte de Carta Magna. El president, Mohamed Mursi, ha de convocar un referèndum per referendar-la en un termini de dues setmanes.

RedaccióActualitzat
Egipte ja té projecte de Constitució. L'Assemblea Constituent d'Egipte ha aprovat de matinada el projecte de nova Carta Magna. Ara, el president, Mohamed Mursi, l'ha de ratificar i ha de convocar un referèndum per referendar-la en un termini de dues setmanes.

Després d'una sessió maratoniana de 19 hores l'Assemblea finalment ha tancat el projecte. La reunió ha començat dijous al migdia i s'ha allargat fins a la matinada amb la votació de cadascun dels 234 articles del text.

El projecte manté la referència a la xaria, la llei islàmica, com a font principal de dret, però no l'única, una fórmula consensuada que intenta evitar més divisió social. Això que ha generat fortes divergències entre els islamistes perquè en volien l'exclusivitat. En canvi, l'oposició liberal i laica considera que el text ofereix poques garanties en matèria de protecció dels drets.

El president Mohamed Mursi ha de ratificar el projecte aquest cap de setmana. Ho farà i convocarà un referèndum abans de mitjans de desembre perquè la població pugui votar la Constitució.

Aquest pas en la transició post-Mubarak arriba en plena crisi contra Mursi, que viu fortes manifestacions de protesta contra ell.
Anar al contingut