Brussel·les

Llibertat condicional per a l'exdona i còmplice del pederasta Marc Dutroux

Un tribunal de Brussel·les ha decretat la llibertat condicional per a Michelle Martin, exdona i còmplice del pederasta i assassí Marc Dutroux. La dona ingressarà en un convent a petició pròpia. Els familiars podrien recórrer la sentència i portar el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de Brussel·les ha decretat la llibertat condicional per a Michelle Martin, exdona i còmplice del pederasta i assassí Marc Dutroux. Ara Martin serà acollida en un convent de monges clarisses a Malonne, al sud de Bèlgica. Aquesta decisió confirma la sentència d'un altre tribunal, contra la qual les famílies de les víctimes de Marc Dutroux van interposar un recurs.

Michelle Martin, de 52 anys, ha complert 16 dels 30 anys de presó als quals va ser condemnada com a còmplice del segrest i la violació de diverses nenes als anys 90. Com qualsevol altra persona en llibertat condicional, haurà d'atendre totes les cites amb el jutge de vigilància penitenciària i, encara que podrà sortir del convent, tindrà prohibit acostar-se a la residència de les seves víctimes, així com mantenir contacte amb els mitjans de comunicació.

Un dels advocats de les famílies de les menors que es trobava a la sala ha demanat davant la premsa "un canvi en la legislació" ja que "la llei ha d'escoltar les víctimes". El pare d'una de les nenes assassinades ha explicat als mitjans de comunicació que en assabentar-se li ha envaït "una suor freda", ja que per ell "Michelle Martin és tan culpable com Marc Dutroux" de la mort de la seva filla.

Tot i el malestar evident, de moment les famílies no han dit encara si recorreran al Tribunal Europeu de Drets Humans, única instància ja disponible contra la decisió de la cort belga.

L'ingrés al convent per accedir així a la llibertat provisional és una petició d'un dels advocats de Michelle Martin. L'arribada de l'exdona del pederasta belga a la petita localitat valona de Malonne, de només 5.000 habitants, ha generat molt expectació. L'arquebisbe de Malines-Brussel·les, monsenyor André-Joseph Leonard, s'han desentès de la decisió de les monges i han assenyalat que "depèn de la voluntat de les germanes" acollir Martin o no. El bisbe de Lieja, per la seva banda, ha dit que valora "la gran cristiandat" de les monges que l'ajudaran en la seva reinserció.

Un altre motiu de crítica a la reclusió de Martin al convent és el cost en seguretat i protecció i que segons el sindicat de policies SLFP, ascendirà a 120.000 euros al mes. Fins a quatre policies al dia s'alternaran per a la protecció fora i dins del convent.

Divendres passat al voltant d'un miler de persones es van manifestar a Malonne per mostrar el seu rebuig a la seva nova "veïna" i van advertir que el convent està a prop de tres escoles.

Michelle Martin va ser condemnada el 2004 -mentre estava en presó provisional- per haver participat en el segrest de diverses de les víctimes de Marc Dutroux. El pederasta, de qui Martin es va divorciar el 2003, va ser condemnat a cadena perpètua pel segrest i violació de sis nenes entre el juny del 1995 i l'agost del 1996, a més de l'assassinat de les dues menors que van morir tancades en un amagatall a la casa que la parella tenia a Charleroi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut