Sant Sebastià

Les proves mèdiques confirmen que l'etarra Josu Uribetxebarria pateix un càncer terminal

El col·lectiu de suport als presos d'ETA Herrira assegura que les proves mèdiques han confirmat que el càncer que té el segrestador d'Ortega Lara "és maligne i posarà fi a la seva vida".

RedaccióActualitzat
Les proves diagnòstiques han confirmat que el pres etarra Josu Uribetxebarria pateix un càncer terminal. En un comunicat, el col·lectiu de suport als presos d'ETA Herrira ha assegurat que la diagnosi del segrestador d'Ortega Lara és que el càncer que té "és maligne i posarà fi a la seva vida". A partir d'aquest informe, el Ministeri de l'Interior haurà de decidir si el deixa en llibertat.

Herrira assegura que la família d'Uribetxebarria li ha indicat que la situació del pres és irreversible i "no pot ser més greu". Aquest dimecres fa 8 dies que està en vaga de fam. Ha perdut 8 quilos i "està molt dèbil".

El col·lectiu de suport als presos convocarà una "mobilització general" dissabte a Bilbao per exigir la llibertat condicional per a Uribetxebarria.

Segons Institucions Penitenciàries, més de 270 presos s'han sumat a la vaga de fam per demanar que es deixi en llibertat condicional aquest reclús, condemnat pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara, tenint en compte la malaltia que pateix.

Les mateixes fonts, però, alerten però que es fan moltes trampes perquè hi ha reclusos que secunden o deixen la protesta "d'un dia a l'altre" o bé que amaguen menjar de l'economat de la presó a la cel·la. Entre els que han donat suport a la protesta hi ha Arnaldo Otegi.

Uribetxebarria ha rebut aquest dimecres la visita del diputat d'Amaiur Xabier Errekondo i de l'alcade de Sant Sebastià, Martín Garitano. Tots dos han demanat al govern espanyol que compleixi la llei i deixi que el pres torni a casa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut