Logronyo

Després de l'adhesió d'Arnaldo Otegi, ja hi ha 108 presos en vaga de fam

S'eleva a 108 el nombre de presos d'ETA en vaga de fam per reclamar l'alliberament de Iosu Uribetxebarria, malalt de càncer, que compleix condemna pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara. L'esquerra abertzale xifra en 375 els presos que porten a terme alguna protesta en presons espanyoles i franceses, dels quals 250 s'han declarat en vaga de fam.

RedaccióActualitzat
Ja hi ha 108 presos d'ETA en vaga de fam a diferents presons per reclamar l'alliberament d'Iosu Uribetxebarria, malalt de càncer i que compleix condemna pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara.

A la protesta s'hi va sumar aquest diumenge l'exdirigent de Batasuna Arnaldo Otegi. Otegi va comunicar oficialment la seva decisió amb un escrit a la direcció de la presó de Logronyo, on compleix condemna. D'aquesta manera, es va afegir a una protesta que van començar divendres passat 13 interns d'un centre penitenciari de Sevilla.

Juntament amb l'excarceració d'Uribetxebarria, els vaguistes també reclamen la llibertat de 13 presos més que estan greument malalts.

L'esquerra abertzale xifra en 250 els presos en vaga de fam

Per la seva banda, el col·lectiu Herrira ha anunciat que els reclusos que secunden la vaga de fam són 250, entre els que hi ha a centres penitenciaris espanyols i francesos. A banda dels que es troben en vaga de fam, 125 presos més estan portant a terme altres accions de protesta, segons ha afirmat el col·lectiu de familiars de presos d'ETA Etxerat, que ha afirmat que més de 375 reclusos estan realizant protestes com vagues de fam, tancaments a les cel·les, negar-se a menjar a la presó, enviament de cartes al Ministeri de l'Interior o dejunis rotatoris "per denunciar la situació que pateix el pres greument malalt" Iosu Uribetxebarria.

En una roda de premsa davant de l'Hospital Donostia de Sant Sebastià, els portaveus d'Herrira Jon Garay i Fran Balda han llegit un comunicat en què censuren la "crueltat" a la qual asseguren que està sotmès Uribetxebarria. Els portaveus abertzales, acompanyats de vuit membres de la plataforma que també s'han declarat en vaga de fam, ha criticat el tracte "denigrant" que rep el pres d'ETA per part de l'Ertzaintza i han fet una crida a concentrar-se aquest dilluns a les sis de la tarda davant de la presó de Pamplona per demanar l'alliberament d'Iñaki Erro, un altre pres d'ETA amb una malaltia "incurable".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut