Barcelona

La manifestació alternativa aplega milers de persones a Barcelona

Milers de persones -7.000, segons Interior i la guàrdia urbana i 40.000, segons els organitzadors- s'han manifestat a la marxa alternativa del Primer de Maig convocada per diferents col·lectius, entre altres el moviment dels "indignats", per protestar contra la reforma laboral i el que consideren una regressió dels drets socials. La protesta, autoritzada però enmig de fortes mesures de seguretat, ha sortit de la plaça Universitat i ha arribat a les Tres Xemeneies del Poble-sec. Ha acabat sense incidents.

RedaccióActualitzat
La manifestació, que ha transcorregut en un ambient reivindicatiu i pacífic, l'ha encapçalat una pancarta amb el lema "Ni reforma laboral, ni pacte social. Els nostres drets no es negocien. Continuem lluitant. Juntes podem".

Abans que comencés la manifestació, un portaveu dels convocants s'ha dirigit als milers de persones congregades i els ha demanat que no caiguessin en el que ha anomenat la "provocació" de la policia i es manifestessin amb tranquil·litat per demostrar que es pot ocupar el carrer pacíficament. El recorregut de la marxa anava de la Gran Via fins al Paral·lel, al parc de les Tres Xemeneies, un emblema de la lluita obrera a Barcelona.

Abans de l'inici de la manifestació, els Mossos han desplegat un fort dispositiu de seguretat amb mesures poc habituals, com la identificació de desenes de joves, als quals s'ha requerit la documentació i registrat les pertinencesels. Transports Metropolitans de Barcelona ha tancat tots els accessos a l'estació de metro d'Universitat, des de les quatre fins a tres quarts de sis de la tarda.

La manifestació convocada per CCOO i UGT d'aquest migdia ha recorregut, en un ambient pacífic, el trajecte entre la confluència del Passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere i l'avinguda de la Catedral. Milers de persones han omplert els carrers del centre de Barcelona per reclamar polítiques de creixement econòmic i protestar contra la reforma laboral i les retallades, en la celebració més massiva que es recorda del Primer de Maig dels últims anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut