Barcelona

Els treballadors del metro rebutgen l'oferta de TMB, que proposa pagar-los els endarreriments en 3 anys

Els treballadors del metro han rebutjat l'oferta que els ha fet arribar Transports Metropolitans de Barcelona en la reunió que han mantingut, l'endemà que els empleats emplacessin la direcció a una nova cita per conèixer les dades econòmiques de l'empresa i els detalls de la proposta de la direcció per escrit. Entre altres mesures, l'empresa els proposa pagar-los els endarreriments en un període de 3 anys.

RedaccióActualitzat
"No acceptem el pagament ni l'actualització de taules en un període de tres anys, així com tampoc les jubilacions parcials ni les conversions a indefinits dels contractes de cap de setmana en un termini que no sabem quant durarà, però que preveiem que s'ampliï al 75%", han explicat des del sindicat unitari.

Els representants dels treballadors recorden també que no és possible un acord per separat dels dos col·lectius. És a dir, que la desconvocatòria de la vaga de la setmana que ve passa perquè hi hagi també acord amb els treballadors d'autobús que es farà aquest dijous a la seu del departament d'Empresa i Ocupació.

Després de la plantada de la setmana passada, la direcció està mantenint diverses reunions amb els col·lectius de TMB per mirar d'arribar a un acord que aturi la convocatòria de vaga per la setmana que ve.

La primera reunió amb el comitè d'empresa d'autobusos i la direcció de TMB va acabar també sense acord i amb una nova convocatòria per negociar ja uns serveis mínims si l'empresa no posa sobre la taula el compliment del conveni col·lectiu.

Els treballadors de TMB s'oposen a la congelació salarial que proposa la direcció.

Crida "el poble" a sumar-s'hi

Aquest cap de setmana, el Comitè de Conveni-Transports de Barcelona ha fet una "crida a tot el poble de Barcelona" perquè vagi tots els dies que durarà el Mobile World Congress -el 27, 28 i 29 de febrer i l'1 de març- a manifestar-se a la plaça d'Espanya, a les portes del congrés.  

Durant el mes de gener, els empleats de TMB ja van fer aturades de protesta, com la que va reunir 3.000 empleats en contra de les retallades i l'augment de tarifes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut