Catalunya

Diumenge les pluges tornen a la càrrega

Continuarà la inestabilitat, amb la borrasca situada just a sobre de les Balears. El cel es veurà ennuvolat arreu, tot i que apareixeran algunes clarianes. Les pluges s'esperen sobretot al Pirineu i el nord-est.

RedaccióActualitzat
Diumenge continuarà la tònica de ruixats, canviants segons el moviment de la borrasca i el flux de vents que arriba a Catalunya. Bufaran principalment del nord i nord-est. El dia ha començat amb precipitacions al Pirineu,  Girona i la façana litoral. De moment, portem acumulats 51 mm a La Jonquera, 35 a Certascan, 30 a Verges i 20 a Vielha.

La pluja tendirà a ser molt més abundant a la costa i prelitoral de Girona i Barcelona. També esperem precipitacions abundants i continuades al vessant nord del Pirineu, on es podrien acumular més de 100 mil·límetres en 24 hores segons avisa el Servei Meteorològic de Catalunya. En aquest sector es preveuen gruixos de neu de més de 40 cm per sobre dels 2500 metres. També hi ha avís per cops de vent superiors als 90 Km/h a l'extrem sud del país i a cotes altes del Pirineu de Lleida. Els núvols seran abundants en general, però a la resta de Catalunya les precipitacions seran molt menys probables i tindrien un caràcter més dispers, com els ruixats de primeres hores a les Terres de l'Ebre.

Pel que fa a les temperatures, el dia ha començat amb un ambient fresc, amb mínimes de 11ºC a Lleida, 12 a Barcelona i Tarragona i 13 a Girona. Les temperatures màximes no patiran canvis importants, movent-se entre els 13 i els 18ºC en general, tot i que la presència del vent farà que la sensació sigui una mica més fresca. La cota de neu voltarà els 2.000 metres.

A les Balears plourà amb intensitat forta i amb tempesta, mentre que al País Valencià continuarà el risc de ruixats més febles i dispersos en general, més probables a les comarques interiors.

Els propers dies no acabarà de fer net. La pertorbació es quedarà a sobre de les Balears almenys fins dimarts, i generarà precipitacions irregulars que podrien fregar la costa catalana. Seran molt més importants a les illes. A partir de dimecres podria millorar a Catalunya, però haurem de veure com evoluciona aquesta borrasca. Durant tots aquests dies les temperatures patiran petits canvis, i mantindran sempre uns valors suaus per aquesta època de l'any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut