Madrid

La policia localitza l'etarra Troitiño a França i espera la tramitació de l'euroordre per detenir-lo

La policia espanyola ha localitzat l'etarra Antonio Troitiño a França i s'està a l'espera que les autoritats franceses facin efectiva l'ordre de detenció emesa per Espanya. Fonts de la investigació afegeixen que Troitiño seria al despatx del seu advocat, al país veí. La notícia arriba poc després que els jutges de l'Audiència Nacional van ordenar la recerca i captura de l'etarra, que va ser posat en llibertat ara fa una setmana, després de 24 anys empresonat.

Actualitzat
La policia espanyola s'ha posat a buscar Troitiño poc després que l'Audiència n'ha emès l'ordre, que suposa una marxa enrere respecte d'una excarceració que ha generat molta polèmica, ja que el 13 d'abril passat va ser posat en llibertat 6 anys abans de complir els 30 de presó, el màxim que permet la Constitució espanyola.

La Fiscalia havia presentat un recurs a la seva excarceració, que s'havia d'analitzar la setmana que ve. Però els magistrats de l'Audiència Nacional han precipitat la revocació de l'excarceració, que va ser possible per una escletxa legal que esquivava l'anomenada "doctrina Parot" d'acumulació de penes, perquè hi havia el risc de fuga.

Antonio Troitiño, antic membre del comando Madrid d'ETA, va ser condemnat a gairebé 3.000 anys de presó acusat de 22 assassinats, entre els quals els d'onze agents de la Guàrdia Civil en l'atemptat contra un autobús de la Benemèrita l'any 1986 a la plaça de la República Dominicana de la capital de l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut