Madrid

L'Audiència Nacional fa marxa enrere i revoca l'ordre de llibertat per a l'etarra Antonio Troitiño

Els jutges de l'Audiència Nacional han ordenat la recerca i captura de l'etarra Antonio Troitiño, que va ser posat en llibertat ara fa una setmana, després de 24 anys empresonat. El risc d'una fuga de Troitiño ha precipitat la rectificació dels magistrats, que el van alliberar aprofitant una escletxa legal que esquivava l'anomenada "doctrina Parot" d'acumulació de penes.

Actualitzat
Antonio Troitiño, antic membre del comando Madrid d'ETA, va ser condemnat a gairebé 3.000 anys de presó acusat de 22 assassinats, entre ells el d'11 agents de la Guàrdia Civil en l'atemptat contra un autobús de la Benemèrita l'any 1986 a la plaça de la República Dominicana de la capital de l'Estat.

El 13 d'abril va ser posat en llibertat, 6 abans de complir els 30 anys de presó, el màxim que permet la Constitució espanyola. L'excarceració va ser especialment polèmica perquè va coincidir amb la d'un altre etarra, el més antic i un dels històrics de la banda, després d'haver complert en el seu cas el màxim de pena.

La fiscalia havia presentat un recurs a la seva excarceració, que s'havia d'analitzar la setmana que ve. Però els magistrats de l'Audiència Nacional han rectificat la decisió i han precipitat la revocació de l'excarceració, perquè hi havia el risc que s'escapés.

La policia ja l'ha començat a buscar, però Troitiño no és al seu domicili i es creu que ja ha fugit.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut