Futbol

Xavi: "És una decisió difícil, però crec que és el moment de marxar"

El migcampista del Barça confirma que deixa el club després de disset temporades i es declara "molt feliç de com ha anat tot", una felicitat que es podria arrodonir amb dos títols més. El club blaugrana ha anunciat que el primer equip lluirà contra el Deportivo una samarreta commemorativa

Eloi SansaActualitzat

Xavi ha confirmat tot el que s'havia anat dient en els últims dies. "Primer de tot vull confirmar-vos que marxo. No ha estat una decisió fàcil. Crec que és el moment de marxar. Necessito un canvi d'aires, tant jo com la meva família. Tenim un projecte important a Qatar, a  l'Al-Sadd. També tenim un projecte importantíssim a l'acadèmia Aspire, per formar-me com a entrenador i director esportiu. Ara vull seguir jugant a futbol, que és el que més m'agrada, en una lliga menys competitiva".

El de Terrassa ha explicat els seus motius: "Estic content d'haver-me quedat un any més. M'he sentit útil aquesta temporada, però, quan tots parleu de l'equip de gala, ja no m'hi veieu, i això vol dir que la meva aportació és diferent. Ja no participo tant com volia. He provat de mirar per l'equip i estic molt content del que estem aconseguint aquesta temporada". També s'ha mostrat agraït al club:  "Ha confiat en mi en tot moment. Fins i tot darrerament em van fer una oferta fantàstica per quedar-me fins al 2018, però ja tenia la decisió presa".

Xavi admet que "dissabte serà un dia difícil" pel fet d'acomiadar-se "del Camp Nou després de gairebé 25 anys en el club. El fet de ser al Barça ja em fa molt feliç. Crec que m'he portat bé amb tothom i he gaudit molt de la meva carrera des del primer dia. He intentat plasmar al camp allò que m'han ensenyat, i la idea de futbol del Barça és complexa. Sóc feliç de com m'ha anat tot i m'he sentit important", ha dit.

El capità blaugrana creu que "hi ha generació per seguir guanyant coses. No som només un o dos noms. Hi ha tota una feina al darrere, de formadors". Tot i que, de moment, no mira el futur a llarg termini, Xavi no amaga que "algun dia m'agradaria tornar per estar vinculat al Barça".

Cabut com la mare

"La meva carrera no ha estat sempre fàcil. Sobretot al principi, o quan les coses no acabaven de sortir, però sóc molt cabut i sóc molt del Barça. La meva mare també. No li he explicat l'oferta de renovació perquè, si l'hi dic, potser tenim problemes. Al final, ella també entén que és el moment de marxar."

"Els futbolistes no som una espècie fàcil de portar. Jo no sóc un bomber --ha dit Xavi sobre els conflictes de vestidor del Barça actual--. Als vestidors sempre hi ha problemes, però aquesta temporada no ha estat tan difícil com us imagineu". El 6 blaugrana també ha comentat que la seva relació amb Luis Enrique ha estat molt fluida. "Hem parlat molt i hem tingut moltes converses de futbol. Ell sempre ha estat molt honest amb mi", ha dit.

"Serà complicat no portar la samarreta del Barça. L'he portat des dels 11 anys i serà difícil el canvi. Però és llei de vida", s'ha resignat. Xavi ha admès que "l'afició m'ha fet posar la pell de gallina" en els últims partits quan li ha demanat que es quedés. Xavi ha agraït el bon tracte dels companys i dels entrenadors que ha tingut. Tampoc ha volgut triar un moment concret de la seva carrera "perquè, si en trio un contra el Madrid, potser em critiquen. Em quedo amb el fet que he gaudit molt jugant, que he format part d'una generació fantàstica".

Xavi diu que s'ha alliberat pel fet d'haver pres la decisió i haver-la comunicat: "No acostumo a posar-me nerviós, però últimament ho estava. Ara estic molt tranquil i amb ganes d'aixecar les dues copes que ens queden", ha conclòs, abans de repartir elogis cap als actuals companys al mig del camp del Barça i cap a Andrea Pirlo, un jugador amb qui han coincidit generacionalment i per estil de joc.  

Samarreta commemorativa

El FC Barcelona ha anunciat que el primer equip blaugrana lluirà aquest dissabte contra el Deportivo al Camp Nou una samarreta commemorativa per homenatjar Xavi Hernández en motiu del seu últim partit de lliga a l'Estadi. A la part superior de la samarreta hi haurà el lema "Gràcies, Xavi" amb la data del 23 de maig del 2015. Un emotiu record per acomiadar a un dels millors jugadors de la història del Barça.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut