Westbrook i LeBron acaparen el protagonisme en una jornada discreta per al jugadors catalans a l'NBA

L'aler del Cavaliers ha arribat al partit 1.000 en la fase regular, i el base dels Thunder ha signat el sisè triple doble de la temporada

LeBron James ha acaparat el protagonisme la matinada de dissabte en la victòria fàcil dels Cavaliers contra els Mavericks (128-90). L'aler de Cleveland ha arribat al partit número 1.000 en temporada regular des que va debutar l'any 2003. La marca, com tantes altres de l'anomenat "King" James, ajuda a recordar per què se'l pot considerar una llegenda viva de l'NBA. Ha guanyat tres títols i ha estat MVP de la lliga quatre vegades. A més, acumula 12 seleccions per a l'All-Star. Les seves estadístiques històriques continuen impressionant: 27 punts, 7 rebots i 7 assistències per partit quan tot just ha començat el catorzè any com a professional.

Westbrook, la màquina del triple doble

En el pla estadístic, Russell Westbrook ha estat l'estrella de la jornada. El base dels Thunder ha fet el sisè triple doble en un partit trepidant contra els Nuggets que els d'Oklahoma han acabat guanyant per 129 a 132. Westbrook ha aportat 36 punts (24 entre l'últim quart i la pròrroga), 12 rebots i 18 assistències. Aquesta temporada està fent un triple doble cada tres partits, la qual cosa demostra el seu excel·lent moment de forma.

En aquest mateix partit, l'exblaugrana Àlex Abrines s'ha quedat a la banqueta i no ha jugat cap minut.

Primer "zero" de Pau Gasol des del 2008

Pau Gasol ha viscut una nit per oblidar, tot i que el seu equip, els Spurs, han obtingut el vuitè triomf seguit. Ho han fet a la pista dels Celtics, i el de Sant Boi no ha anotat ni un sol punt. No s'havia empassat un zero des del 2008, en un partit que va haver d'abandonar per lesió al minut 2. Aquesta vegada, tot i jugar 17 minuts, només ha pogut agafar cinc rebots i donar dues assistències.

Marc Gasol tampoc ha tingut una actuació gaire reeixida en la derrota dels Grizzlies a casa contra el Heat (81-90). El pivot ha fet nou punts en 26 minuts i només ha capturat un rebot.

Les millors notícies pel que fa als catalans les aporta Ricky Rubio, que, amb els Timberwolves, ha aconseguit la cinquena victòria de la temporada, en aquest cas contra els Suns (85-98). El base del Masnou ha fet 11 punts, amb un bon percentatge en llançaments de camp (4/7), i ha lliurat quatre assistències.