Luis Suárez va obrir el camí de la victòria de la seva selecció contra Rússia (Reuters)
Mundial

Uruguai derrota Rússia (3-0) i queda primera de grup

Els de Luis Suárez arriben a vuitens de final amb tres victòries en tres partits

La selecció de l'Uruguai s'ha classificat en primera posició del grup A del Mundial 2018. Els de Luis Suárez es jugaven el primer lloc en un partit decisiu contra Rússia, l'equip amfitrió. Els uruguaians s'han imposat als russos per 3-0 i han sumat la tercera victòria en la competició.

Luis Suárez ha obert el marcador amb un llançament de falta directa en el minut 10. El davanter del Barça ha col·locat la pilota, per baix, pel pal del porter Igor Akinfeev.

Tretze minuts més tard, ha arribat el segon gol de la selecció de Tabárez. Diegol Laxalt ha enganxat un potent xut a la sortida d'un còrner que Denis Xerixev ha desviat al fons de la seva porteria.

Per acabar-ho d'adobar, Rússia s'ha quedat amb un home menys en el minut 36. Igor Smolnikov ha vist la segona targeta groga després d'una entrada pel darrera a Laxal i ha deixat el seu equip en inferioritat.

Tot i jugar amb un home menys, en la represa, els russos no han donat l'esquena al partit. Però no han obligat mai a intervenir de forma compromesa Fernando Muslera.

El tercer gol de l'enfrontament ha arribat en el minut 90. Ha estat obra de Cavani, que ha aprofitat un rebuig d'Akinfeev en una rematada de cap, en un còrner, de Godín. Els amfitrions, que havien guanyat contra Egipte i l'Aràbia Saudita, han fallat, doncs, en el seu primer gran test.

Per la seva banda, l'Uruguai arriba als vuitens de final de la competició amb tres victòries en tres partits. Havien derrotat, amb un marcador idèntic (1-0), Egipte i l'Aràbia Saudita, i ha estat en el partit decisiu on han ofert la seva millor versió.