Fakuade intenta fer cistella a Badalona davant de Gielo (EFE)

Una Penya lluitadora s'emporta una important victòria a casa davant del Gipuzkoa (76-67)

Amb aquest triomf, els de Badalona sumen tres triomfs consecutius a casa

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha guanyat el Gipuzkoa a casa en un partit que en el primer quart semblava fàcil, però que se'ls ha anat complicant a mesura que passaven els minuts. Tot i que la Penya sempre ha anat al davant en el marcador, el partit s'ha resolt en l'últim quart (76-67). Aquesta és la tercera victòria consecutiva a casa dels de Diego Ocampo.

El Divina Joventut ha començat molt endollat apuntant-se un parcial d'11-0 inicial. Una de les claus d'aquests bons primers minuts ha estat l'estratègia per a parar a l'ex verd-i-negre Henk Norel. El mateix Norel, però, ha estat qui ha inaugurat el marcador del Gipuzkoa que, a 4 minuts del final del primer quart reflectia un 18-2. El conjunt basc no ha despertat i la Penya ha anat allunyant-se en el marcador per aconseguir el màxim avantatge del partit (25-8) i acabar el primer temps 25-12.

El Gipuzkoa ha anat retallant a poc a poc distàncies en el segon quart. Amb un parcial inicial de 0-9, el conjunt basc ha posat el 25-17 en el marcador. La pressió ha pogut amb els de Badalona, que han vist com perdien la renda aconseguida per situar-se només 4 punts per sobre en el descans (40-36).

El tercer quart ha estat un estira i arronsa entre els dos equips, amb la Penya sempre al davant en el marcador. El Gipuzkoa ha recuperat la tranquil·litat i la Penya ha perdut l'embranzida de la primera part i ha deixat tots dos equips més equilibrats. Un bon quart de Gielo que ha marcat la diferència pel conjunt verd-i-negre per afrontar l'últim quart amb un petit avantatge de sis punts (57-51).

L'últim quart s'ha igualat a sis minuts per acabar al matx (62-61), però la Penya ha lluitat fins al final. Gielo ha continuat anotant (21) i, juntament amb Jordan (10) i  López-Arostegui (11), han estat claus perquè els de Badalona sumessin la tercera victòria consecutiva a casa.

Henk Norel, amb 10 punts i 17 de valoració, ha estat el líder indiscutible del Gipuzkoa, juntament amb Agbelese, màxim anotador del seu equip amb 14 punts.