Ciclisme

Una contrarellotge de 57 quilòmetres dicta avui la sentència del Tour amb Landis com a gran favorit

El Tour de França viu avui la jornada decisiva i una de les etapes més emocionants dels últims anys. La contrarellotge de 57 quilòmetres entre Le Creusot i Montceau-les-Mines determinarà qui s'erigeix demà a París com a successor de Lance Armstrong. El gallec Óscar Pereiro manté el mallot groc de líder, però després de l'última etapa alpina qui sembla comptar a priori amb més opcions d'endur-se la ronda francesa és el nord-americà Floyd Landis. Pereiro manté tan sols 12 segons de marge sobre un altre espanyol, Carlos Sastre, i 30 segons sobre Landis.

Actualitzat

En principi, entre aquests tres noms ha de sorgir el guanyador del Tour. Molt més complicat sembla que Andreas Klöden (a 2 minuts i 29 segons de Pereiro) o Cadel Evans(a 3 minuts i vuit segons del lideratge), puguin assolir el mallot groc. Des del Tour del 1989, en el qual el nord-americà Greg Lemond va arrabassar la victòria al francès Laurent Fignon en l'última etapa, una contrarellotge amb final a París, no es vivia un epíleg tan emocionant del Tour de França.

L'edició d'enguany ha permès veure, d'entrada, una gran igualtat entre tots els corredors i, a més, tots han protagonitzat grans gestes combinades amb desfetes importants. Sense anar més lluny, el líder, Óscar Pereiro, va obtenir el mallot groc després d'haver perdut mitja hora en la classificació general en una etapa als Pirineus. O el nord-americà Floyd Landis, que ho té tot de cara per guanyar després que un defalliment als Alps li va costar situar-se a més de vuit minuts del liderat.

En principi, els números afavoreixen el ciclista nord-americà, que podria succeir al seu compatriota Armstrong. A l'altra contrarellotge llarga del Tour d'enguany, de 52 quilòmetres de recorregut, Landis va superar en 1 minut i 10 segons Carlos Sastre i en 1 minut i 40 segons Pereiro, unes diferències més que suficients per assegurar-se el mallot groc. L'any passat, a Saint Etienne i sobre 55 quilòmetres, Landis va treure 1 minut i 8 segons a Sastre i 1 minut i 23 segons a Pereiro.

Sembla, doncs, que la sort d'aquest Tour es decantarà per al ciclista del Phonak. Tanmateix, si alguna cosa està clara del primer Tour després de l'"era Armstrong" és que no hi ha favorits clars i que hi pot haver sorpreses fins al final.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut