Aron Canet
Aron Canet celebra el triomf a Jerez (EFE)
Motor

Un cop d'enginy dona a Aron Canet el primer triomf al Gran Premi d'Espanya de Moto3

El pilot de Corbera ha marcat de prop Fenati i Mir, que es disputaven la victòria, i els ha robat la cartera en l'últim revolt

Actualitzat

Aron Canet ha aconseguit el primer triomf en el mundial de motociclisme, una victòria de murri, en l'últim revolt de l'última volta del Gran Premi d'Espanya de Moto3 que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Jerez de la Frontera.

Canet ha superat Romano Fenati i Joan Mir, que continua líder del campionat del món amb nou punts d'avantatge sobre l'italià i quinze respecte a Jorge Martín.

El començament de la cursa ha perillat a causa d'un accident insòlit. L'excampió de 500 cc, Franco Uncini, que conduïa el cotxe de seguretat, s'ha estavellat i ha deixat el vehicle destrossat, tot i que afortunadament no s'ha fet res.

Ja en la sortida, Martín no ha fallat des de la "pole" i ha encarat la recta primer, seguit per Fenati i Canet, que s'ha recuperat d'una arrencada defectuosa. En aquesta primera volta, Ayumu Suzuki i Niccolo Antonelli han anat per terra en tocar-se en un revolt, però han pogut reincorporar-se a la cursa.

Fenati ha fet tot el possible per evitar l'escapada de Martín i l'ha avançat així que ha pogut per poder imposar ell el ritme. Mentrestant, Mir ha remuntat del novè lloc al cinquè i s'ha integrat en el grup que havia de comandar les voltes següents, amb Marcos Ramírez, Canet, Martín i Juanfran Guevara.

Fenati i Darryn Binder han assumit la responsabilitat de liderar fins que Ramírez s'ha posat al capdavant. Val a dir, però, que en les primeres voltes els avançaments han estat constants, alguns d'ells amb contactes. El de Canet i Binder ha estat dels més perillosos.

Però en la primera meitat de la cursa, l'heroi ha estat John McPhee , que ha remuntat des del lloc 26è fins al 13è, i s'ha fet un espai dins del primer grup. Desafortunadament, a la volta 16 ha caigut al final de la recta i ha hagut de plegar.

La cursa ha entrat en una voràgine competitiva en què els intents de passada i de tapar el rival, amb tocs fortuïts i cops de colze inclosos, han estat la tònica habitual. Binder n'ha pagat el preu amb una caiguda, de la qual ha culpat Fenati dedicant-li una vistosa botifarra.

El ritme alt ha anat deixant enrere pilots com Enea Bastianini, Nicolò Bulega i Gabriel Rodrigo. Els que han quedat s'han vist abocats a decidir la cursa en l'última volta. Al principi ha semblat que la lluita seria un teva meva entre Mir i Fenati, però, mentre es feien i es tornaven passades, Canet s'ha esperat al darrere fins a l'arribada de l'últim revolt, on els ha guanyat la partida per sorpresa i ha aconseguit prou avantatge per fer tota la recta de meta fins al triomf.

Ramírez s'ha hagut de conformar amb la quarta plaça, al davant de Fabio di Giannantonio, Andrea Migno, Bulega i Bastianini. Martín ha estat vuitè i Albert Arenas ha acabat molt enrere, en el 14è lloc.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut