Motor

Un Chaz Davies pletòric fa el doblet en la ronda de Jerez del mundial de Superbikes

El pilot de Ducati ha tornat a guanyar amb una diferència insultant sobre les Kawasaki de Rea, segon, i Sykes, que ha ajornat el campionat del seu company en acabar tercer

Actualitzat

Chaz Davies ha refermat el domini que exerceix en el tram final del Mundial de superbikes amb una segona victòria aclaparadora en la ronda espanyola del campionat, al Circuit de Jerez. Amb el doblet, el pilot gal·lès ja acumula cinc victòries seguides, i en suma nou en total aquesta temporada, les mateixes que el favorit absolut al títol, Jonathan Rea, que aquest dissabte ha estat segon, a més de set segons del de Ducati.

El nord-irlandès podia haver revalidat el campionat en aquesta mateixa cursa, però no ha pogut desempallegar-se del seu company d'equip, Tom Sykes, a qui ha pres el segon lloc cap a l'equador de la prova, després d'una lluita que ha durat des de la sortida. Un altra vegada, les Kawasaki han decidit arriscar poc i han calçat pneumàtics durs, que els han endarrerit respecte a Davies, però que els han ajudat ha guanyar estabilitat en una pista que ha donat problemes d'adherència a molts pilots.

Aquest factor, però, ha estat la raó per la qual, en les tres últimes voltes, Nicky Hayden s'hagi pogut enganxar a les Kawasaki. El nord-americà fins i tot ha pressionat Sykes molt seriosament, amb la qual cosa una errada de l'anglès podia haver donat el títol a Rea. Ha donat una emoció inesperada al tram final, però, en la mateixa recta, Hayden s'ha hagut de conformar amb el quart lloc, i el líder del Mundial haurà d'esperar-se a l'última cita de l'any, a Qatar, per proclamar-se campió. Només li caldrà sumar dos punts.

Més enrere, Jordi Torres ha estat vuitè. Per aquest lloc, el rubinenc ha protagonitzat, juntament amb Xavi Forés, una de les batalles més interessants de la cursa, que s'ha acabat a la volta 7 quan el valencià ha tingut un problema de "grip", que s'ha repetit un gir després quan intentava recuperar i l'ha acabat traient de la pista. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut