Rússia està pendent de la decisió de les federacions internacionals per saber quins esportistes podran participar en els Jocs de Rio de Janeiro
Jocs Olímpics

Rússia pretén enviar gairebé 400 esportistes a Rio de Janeiro, sempre que les federacions internacionals ho permetin

Des que el COI va traslladar a les federacions internacionals de cada esport la decisió sobre el veto a Rússia, dia a dia va quedant definit com serà la delegació d'aquest país

Actualitzat

Segons ha comunicat el Comitè Olímpic de Rússia, els esportistes d'aquest país començaran a arribar a Rio de Janeiro dilluns. Després que el COI va traslladar a les federacions internacionals la decisió sobre si poden participar o no en els Jocs Olímpics, en data d'avui, la fotografia de la delegació russa és la següent.

La previsió és enviar-hi 387 esportistes, i, dels 28 esports considerats olímpics a l'edició de Rio de Janeiro, Rússia no té representants en futbol, en rugbi, en bàsquet ni en hoquei

Aquàtics (natació, salt de trampolí i waterpolo)

Rússia esperava enviar a Rio 67 esportistes, set dels quals ja han estat vetats, tres per la FINA, perquè no complien els requisits de l'Agència Internacional Antidopatge, i quatre per la mateixa Federació Russa, per haver estat implicats en casos de dopatge. 

Tir amb arc

Rússia té previst enviar a Rio tres tiradors. En aquest cas, la Federació Internacional ha decidit permetre la participació dels esportistes russos d'aquesta disciplina a Rio de Janeiro perquè mai hi ha hagut cap precedent de positiu per part de la delegació russa en aquest esport i, en el cas dels tres tiradors russos que aniran al Brasil, els han analitzat de manera exhaustiva i han demostrat que estan nets.

Atletisme

La IAAF va decidir prohibir la participació de tots els atletes russos en els Jocs de Rio de Janeiro. Només la saltadora de llargada Daria Klixina competirà sota la bandera olímpica i no representarà el seu país. Iúlia Stepanova, la corredora dels 800 metres que va destapar l'escàndol de dopatge massiu entre els atletes russos, no podrà participar-hi perquè, tot i haver col·laborat, té antecedents en el consum de substàncies prohibides.

Bàdminton

Rússia té previst enviar al Brasil quatre representants i, de moment, la Federació Internacional de Bàdminton no s'ha pronunciat.

Boxa

Rússia té previst enviar-hi 11 esportistes i, de moment, la Federació Internacional de Boxa no s'ha pronunciat, tot i que ja ha anunciat que serà molt contundent i que farà una anàlisi al màxim de detallada per trobar el mínim rastre de consum de substàncies considerades dopants.

Piragüisme i caiac

Rússia tenia previst enviar a Rio 23 representants, però la Federació Internacional ja ha anunciat que 5 d'ells no podran participar als Jocs de Rio, es tracta de Yelena Aniuxina (K2 500m), Natalia Podolskaia (K1 200m), Alexander Dyatxenko (K2 200m), Andrei Kraitor (C1 200m) i Alexei Korovaxkov (C2 1000m).

Ciclisme

Rússia preveu enviar 18 ciclistes a Rio de Janeiro sempre que l'UCI ho permeti. De moment, la màxima autoritat del ciclisme mundial no ha fet cap pronunciament.

Hípica

En aquest cas, Rússia té llum verda per enviar-hi els seus cinc representants, perquè la Federació Internacional considera que no hi hagut mai cap senyal de males pràctiques entre els esportistes russos.

Esgrima

Rússia vol enviar a Rio de Janeiro 16 esportistes i està pendent de la decisió de la Federació Internacional.

Golf

Està previst que tan sols un golfista representi Rússia en els Jocs, sempre que la Federació Internacional ho permeti.

Gimnàstica

És una de les grans especialitats russes. La delegació d'aquest país està representada per 21 esportistes que haurien d'anar a Rio de Janeiro, però tot està en mans de la decisió que prengui en les pròximes hores la Federació Internacional, tot i que ja havia anunciat que s'oposava a un veto en bloc com la IAAF va fer en el cas de l'atletisme.

Handbol

Catorze jugadors d'handbol haurien de ser abans del 5 d'agost al Brasil, sempre que superin unes noves proves antidopatge urgents que s'han programat de manera imminent.

Judo

Si la Federació Internacional ho permet, 11 judokes saltaran als tatamis de Rio de Janeiro, i, en principi, no es preveu una decisió gaire severa; per una banda, perquè el mateix president rus, Vladímir Putin, ocupa un càrrec honorari en la Federació Internacional, i,  per altra banda, perquè aquest organisme ha anunciat que gairebé tots els esportistes seleccionats per als Jocs Olímpics ja s'han sotmès als controls antidopatge i els han superat.

Pentatló

Quatre esportistes russos estan convocats per competir en aquesta disciplina, sempre que rebin l'autorització de la Federació Internacional. Dos dels seus integrants, Maxim Kustov i Ilia Frolov, ja han estat exclosos dels Jocs per la Unió Internacional de Pentatló modern per dopatge.

Rem

Rússia pretenia enviar a Rio 25 esportistes, però la Federació Internacional ha detectat irregularitats en tres i ja els ha vetat la participació.

Vela

Set regatistes russos haurien de navegar per les aigües de Rio de Janeiro, sempre que la Federació Internacional ho permeti.

Tir

Vint tiradors russos haurien de ser en els Jocs Olímpics, sempre que ho avali la Federació Internacional.

Tenis taula

En aquest cas són tres els esportistes que Rússia pretén enviar a Rio de Janeiro, però la Federació Internacional ha anunciat que decididirà si els obre les portes dels Jocs Olímpics dimecres.

Taekwondo

Rússia vol tenir tres taekwondistes a Rio de Janeiro, sempre que la Federació Internacional ho permeti.

Tenis

La Federació Internacional de Tenis va ser de les primeres a pronunciar-se i va decretar que els vuit tenistes seleccionats poden lluitar per una medalla en els Jocs Olímpics. Ha considerat suficients els 205 controls antidopatge a què els ha sotmès des del 2014.

Triatló

Sis esportistes russos aniran a Rio de Janeiro, sempre que la Federació Internacional ho permeti.

Voleibol

Llum verda per als sis esportistes que defensaran la bandera de Rússia en aquesta disciplina, perquè la Federació Internacional els ha sotmès als mateixos controls que a tots els altres països i els han superat.

Aixecament de pes

Vuit esportistes russos aniran a Rio de Janeiro si la Federació Internacional els ho permet. En aquest sentit, aquest organisme ha declarat que està pendent de tenir alguna prova que demostri que han tingut alguna conducta irregular pel que fa al consum de substàncies prohibides.

Lluita

Disset lluitadors haurien de participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, sempre que la Federació Internacional ho permeti.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut