Natació

La FINA exclou set nedadors russos dels Jocs Olímpics de Rio

Es tracta dels nedadors Nikita Lobintsev, Vladímir Morozov i Daria Ustinova perquè els seus noms apareixen en l'informe McLaren, i de Mikhail Dovgalyuk, Iúlia Efimova, Natalia Lovtcova i Anastasia Krapivina, exclosos pel mateix Comitè Olímpic de Rússia
Actualitzat

Iúlia Efimova, una de les nedadores excloses per la FINA (Reuters)

La Federació Internacional de Natació (FINA) ha anunciat aquest dilluns que set nedadors russos no podran participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro per incomplir els requisits exigits pel Comitè Olímpic Internacional en matèria antidopatge. Es tracta dels nedadors Nikita Lobintsev, Vladímir Morozov i Daria Ustinova perquè els seus noms apareixen en l'informe McLaren, i de Mikhail Dovgalyuk, Iúlia Efimova, Natalia Lovtcova i Anastasia Krapivina, exclosos pel mateix Comitè Olímpic de Rússia.  

A l'hora d'adoptar aquesta decisió, la Federació Internacional de Natació va tenir en compte tres premisses. En primer lloc, que el nom de l'atleta no aparegui en l'Informe McLaren. En segon lloc, que la seva inscripció estigui condicionada a la superació d'un control antidopatge supervisat per la pròpia Federació Internacional de Natació i que no hagi estat analitzat a Rússia. I finalment, que no hagi estat sancionat pel Comitè Olímpic Rus.
   
Aquests requisits no es compleixen en el cas de Nikita Lobintsev, Vladímir Morozov, Daria Ustinova, Mikhail Dovgalyuk, Iúlia Efimova, Natalia Lovtcova i Anastasia Krapivina.   

La FINA ha avançat igualment que tornarà a analitzar les mostres recollides als nedadors russos que l'any 2015 van participar en els Campionats del Món de Kazan (Rússia) en el seu propòsit de garantir que només els competidors que estiguin "nets" vagin als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.