Motor

Pons i Sordo busquen un bon resultat al Ral·li de Gal·les per tancar la temporada

El Mundial de ral·lis arriba a Gal·les, última prova de la temporada, amb l'atractiu de comptar amb el major nombre de participants de tot l'any i el consegüent espectacle per als aficionats. El francès Sébastien Loeb, ja proclamat campió, no hi competirà, mentre que el català Xevi Pons i el cantàbric Dani Sordo tractaran de tancar amb un bon resultat una meritòria temporada.

Actualitzat

Amb tot decidit, el títol de pilots per a Loeb i el de marques per a Ford, un dels al·licients és veure Xevi Pons per tercera vegada amb el cotxe de Loeb, que no hi pren part per lesió. Dani Sordo, que debuta en la prova, farà d'escuder amb l'objectiu d'acumular experiència en terra de cara a pròximes temporades, ja que aquesta no és la seva especialitat.

En total seran uns 130 pilots els que prendran la sortida i el noruec Petter Solberg (Subaru) apareix com a favorit, després de les seves últimes quatre victòries consecutives a la cita britànica, però tindrà un dur rival en el finlandès Marcus Grönholm (Ford).

Tant Xevi Pons como Dani Sordo són, ara mateix, els pilots titulars de l'equip Kronos, que fins a Nova Zelanda va estar en la pugna pel Mundial de constructors. A l'última cita de la temporada, una vegada que ja no hi ha la pressió del títol en joc, disposaran de major llibertat per ser més agressius en la seva conducció i buscar una bona posició en la classificació.

En els sis trams que es correran demà, els pilots hauran de tenir cura de motors i pneumàtics, ja que són trams molt llargs que sumen gairebé 150 quilòmetres cronometrats. La primera presa de contacte amb les pistes gal·leses ha estat aquest matí en el "shakedown". Solbert i Hirvonen han estat els més ràpids. Qui ha tingut problemes ha estat Dani Sordo, que ha trencat una suspensió.

Anar al contingut