Òscar Cadiach, en una imatge recent (@Tarragonaradio)
Alpinisme

Òscar Cadiach supera els 6.800 metres del Broad Peak, pujant cap al Camp 3 situat a 7.150 metres

L'alpinista tarragoní espera poder fer cim aquest diumenge aprofitant una finestra de bon temps que sembla que s'allargarà fins dimarts vinent

Actualitzat

Òscar Cadiach ja ha superat els 6.800 metres del Broad Peak, pujant cap al Camp III, que es troba a 7.150 metres, segons informa el compte de Twitter oficial @elpontdemahoma.

L'alpinista tarragoní va arribar dijous passat al segon camp d'altura de la muntanya, en un trajecte directe dels del camp base, a 4.900 m, i espera poder fer cim aquest diumenge aprofitant una finestra de bon temps que sembla que s'allargarà fins dimarts vinent. 

Amb aquest vuitmil, Òscar Cadiach tancaria el cercle i hauria coronat els 14 cims principals de la Terra. Sent el primer català que ho aconsegueix sense utilitzar oxigen artificial. Recordem que el primer va ser Ferran Latorre, que va utilitzar oxigen artificial per completar el passat mes de maig l'Everest.

Cadiach fa cordada amb l'alpinista pakistanès Muhammad Ali "Sadpara" i el turc Tunc Findik. A banda dels integrants de l'expedició de l'agència alemanya Summint Travel: els austríacs Michael Hrobath i Heinz Hödl i el suís, Toni Spirig. També els acompanya Youssef, un portejador d'altura.

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut