Òscar Cadiach intentarà fer el cim del Broad Peak diumenge
Alpinisme

L'alpinista Òscar Cadiach farà el primer intent d'enguany al Broad Peak aquest diumenge, 9 de juliol

El tarragoní sortirà a les 3h la nit de divendres cap als camps d'altura, aprofitant una finestra de bon temps que s'allarga fins la tarda de dilluns de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

Segons ha avançat el programa de Tarragona Ràdio "El pont de Mahoma", Òscar Cadiach posa fil a l'agulla en l'ascens al Broad Peak, al Pakistan, l'últim vuitmil dels catorze que hi ha a la Terra que li queda per coronar. D'aquest L'alpinista català té previst sortir la matinada vinent cap als primers camps d'altura amb l'objectiu de fer el cim diumenge i convertir-se en el primer català en coronar els 14 vuitmils de la terra sense ajuda d'oxigen artificial.

En una trucada a "El Pont de Mahoma", Cadiach ha dit que estan en 'bona forma i molt animats' i que enllaçaran directament des del camp base (4.900 m) fins el camp 2 de la muntanya, a 6.300 metres, on passaran una primera nit. La intenció de la cordada es descansar unes hores en aquest camp d'altura per sortir la nit de dissabte cap al següent camp, per sobre dels 7.000 metres d'aquesta muntanya del Pakistan.

Ja diumenge, decidiran si instal·len un camp 3 avançat a uns 7.500 metres o fan directament l'atac al cim. Els quedarà encara escalar el coll de la muntanya, el lloc on es van retirar l'any passat per l'acumulació de neu; superar l'avant cim i la dura d'una hora i mitja per l'aresta somital, fins el cim

Cadiach farà cordada amb l'alpinista pakistanès, Muhammad Ali 'Sadpara' i el turc, Tunc Findak, que coneixen molt bé la muntanya. També els alpinistes de l'agència alemanya Summint Travel: els austríacs, Michael Hrobath i Heinz Hödl i el suís, Toni Spirig.

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut