Espanyol

L'Espanyol s'imposa a l'Eibar i mira cap amunt (1-0)

Una gran rematada de cap del central madrileny derrota l'Eibar i enfila els periquitos a les places europees

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol de Rubi rutlla, fins i tot en el ball de les rotacions. A banda de l'anunciat debut de Rosales, s'han estrenat com a titulars amb Rubi dos homes: Duarte (que ha deixat Naldo a la banqueta) i Melendo (per Granero), mentre que Borja Iglesias s'ha quedat a la banqueta, ja que el trident ha estat Baptistao-Sergio García-Piatti. Més rotacions encara ha fet Mendílibar, fins a vuit; i, com a curiosistat, tots dos conjunts han sortit amb quatre catalans, ja que a l'Eibar ha jugat amb Cucurella, Jordán, Pere Milla i Marc Cardona. Rubi volia toc i electricitat, i la veritat és que els seus homes, d'entrada, no han decebut als 13.547 espectadors aplegats a l'RCDE Stadium.

El primer quart d'hora dels periquitos ha estat un rosari de bon futbol i ocasions, sempre al voltant d'un Melendo que ha aportat molt de dinamisme. La més clara, als cinc minuts: el menut talent de Sant Adrià s'ha escapolit de dos rivals i ha fet una gran assistència que Leo Baptistao ha rematat fora quan es trobava absolutament sol davant de Dmitrovic. No hi ha hagut temps per lamentar-se, perquè la tempesta de perill dels de Rubi ha viscut uns moments de vertigen: un minut més tard, Piatti ho ha provat amb un un xut des de fora de l'àrea que ha fet lluir-se el porter blaugrana. I dos minuts més tard, una altra acció trepidant a la contra, aquest cop conduïda per un Darder massa individualista, ha tornat a exigir Dmitrovic.

El públic s'ho passava bé i es disposava a posar-se el pitet, però Mendilíbar ha ordenat el tancament de files i ha aconseguit tancar l'aixeta. De fet, les millors ocasions fins al descans han estat dels visitants: un xut massa alt del combatiu Cucu als 32 minuts i, sobretot, una contra molt perillosa que Orellana ha acabat enviant a l'exterior de la xarxa de Diego López. I la tendència ha semblat seguir a la represa, amb un espectacular xut de Cardona des del vèrtex de l'àrea que ha obligat a lluir-se Diego López. Desseguida, però, l'Espanyol ha carburat, ara amb un Darder molt actiu i atent en la recuperació. I el domini periquito ha estat a punt de reflectir-se al marcador en el minut 57, però Sergio García s'ha encantat després de quedar-se sol davant el porter i Bigas ha salvat el gol in extremis. Minuts més tard Borja Iglesias l'ha substituït.

Els de Rubi han persistit i després d'una ocasió de Piatti ha arribat el gol. Als 68 minuts, i després d'un còrner inexistent provocat per Borja, Melendo ha fet una gran centrada que Hermoso ha rematat amb un excel·lent i fort cop de cap, fent el segon gol aquesta temporada. Tot un esclat al temple periquito, que a la fi veia premiat l'esforç. Hernán Pérez, per Bapstistao, i Vïctor Sánchez, per Melendo (dels més detacats) han entrat per aportar velocitat a la contra i resistència. L'Espanyol, de fet, s'ha atrinxerat per suportar els embats de l'Eibar, però ni l'entrada de Sergi Enrich ni la de Charles han aconseguit inquietar Diego. És més: encara hauria pogut caure el segon, però Dmitrovic ha refusat una centrada-xut de Darder i després Borja Iglesias ha desprofitat una opció immillorable amb un pèssim control. Amb tot, tres punts per dormir en zona europea, just abans de visitar Vallecas.

Anar al contingut