L'Espanyol es reconcilia amb el bon ofici i es desfà de l'Alabès (1-0)

Un gol de Piatti ha donat als blanc-i-blaus una victòria transcendental contra un rival directe que els dona més aire després de la derrota de l'Athletic Club

El RCD Espanyol s'ha tret el mal gust de boca de la derrota a San Mamés amb una victòria contra el finalista de Copa, l'Alabès, per la mínima (1-0), en un partit poc vistós, però jugat amb ofici per part del homes de Quique Sánchez Flores. Hi ha hagut poques ocasions, però sí un bon sentit de l'oportunisme.

Amb un dibuix aparentment conservador (5-4-1), l'equip de Mauricio Pellegrino ha aconseguit apoderar-se del partit en els primers minuts, amb la possessió clarament a favor, amb centrades de Kiko Femenía i internades d'Édgar Méndez, i malbaratant tot intent local de coordinar tres passades seguides més enllà del cercle central.

Aquesta tendència ha costat molt de canviar. El primer xut amb intenció de l'Espanyol l'ha fet Gerard Moreno en el minut 14, i Marc Roca també ho ha provat en el 18. Només el primer ha anat entre els tres pals, i no ha inquietat gaire el porter Fernando Pacheco. Més tard, Felipe Caicedo ha rebut dins l'àrea, però no ha encertat a orientar el control a la mitja volta.

Hi ha hagut una segona tongada d'accions ofensives en el minut 35, amb dues oportunitats: una de José Manuel​ Jurado, en una excel·lent jugada personal, i, després, amb un cop de cap alt de Pablo Piatti. Ja en l'últim minut de la primera part, Jurado, inspirat i amb confiança, ha rematat una pilota a pocs centímetres de l'escaire dret.

La segona part ha començat amb la millor jugada del partit, des de l'extrem esquerre. Gerard ha rebut sol dins l'àrea i de primeres ha connectat un xut duríssim que li ha sortit massa alt.

A partir d'aquí, els de Sánchez Flores han vist el camí. Han estat més hàbils en la recuperació i ràpids en la transició. I així ha arribat la falta que ha portat a una centrada d'estratègia perfecta a càrrec de Víctor Sánchez, que David López ha reconduït amb l'esquena per a un Piatti molt oportunista sobre la línia de gol. És el desè de l'argentí aquesta temporada, el seu millor registre a Primera.

Amb el marcador a favor, l'efervescència local ha durat poc, i l'Alabès s'ha vist obligat a fer tota la feina. Pellegrino ha introduït homes frescos (Romero, Ely, Ibai) per guanyar control, però qui controlava era l'Espanyol, això sí, ara jugant clarament a la contra. Així, Leo Baptistao ha estat a punt de marcar, però l'estirada de Pacheco l'hi ha impedit. Una llàstima per al brasiler, que ha entrat per Piatti, en els primer minuts després d'una baixa de qautre mesos per lesió.

La victòria torna a posar l'Espanyol amb la mirada en la zona alta de la classificació: és novè, amb 46 punts, a només tres del desitjat setè lloc. I mal moment per a l'Alabès, que perd el tercer partit seguit, però encara assegura l'onzena posició amb 40 punts.