Alberto Gallego
Alberto Gallego, en una imatge de la seva època amateur (EFE)
Ciclisme

La UCI suspèn el ciclista Alberto Gallego per un dopatge detectat tres dies després del debut com a professional

L'extremeny va donar positiu per un anabolitzant poc després d'haver fitxat per l'equip Caja Rural, que li ha rescindit el contracte

Actualitzat

El ciclista Alberto Gallego ha estat suspès per tres anys i nou mesos després d'haver donat positiu per estanozolol el gener passat, segons la relació de sancions que publica la Unió Ciclista Internacional (UCI). El corredor extremeny, de 25 anys, feia només tres dies que havia debutat com a ciclista professional, integrat en el Caja Rural-Seguros RGA quan es va sotmetre a la prova que va donar positiu per aquest producte anabolitzant. Gallego ja havia estat suspès provisionalment per l'UCI i el seu equip li va rescindir el contracte. Ara no podrà tornar a competir fins al 25 d'octubre del 2019 (la suspensió té efecte retroactiu des del 3 de gener).

En la seva defensa, Gallego es va declarar innocent, i víctima d'un complex vitamínic contaminat. "Mai he pres estanozolol. És més, després de preguntar als metges, perquè jo no sabia ni el que era aquesta substància, vaig saber que era un producte més adequat per a un fisioculturista que per a un ciclista professional i que està diverses setmanes en l'organisme. En el meu cas és il·lògic pensar que hagués utilitzat aquest producte per millorar el meu rendiment", va explicar en aquell moment.

El corredor extremeny va destacar en la seva etapa amateur i es va guanyar un contracte amb l'equip Caja Rural després d'haver aconseguit un setè lloc en la Ruta del Sur, l'any passat.

Anar al contingut