Futbol

La premsa mundial lloa la figura de Johan Cruyff com a pare del futbol modern

El món lamenta la mort i valora unànimement el llegat d'un geni que, com a jugador i com a entrenador, va reinventar l'esport

Actualitzat

La mort de Johan Cruyff ha commocionat el món de l'esport i la premsa mundial, tant l'especialitzada com la generalista, se'n fa ressò aquest divendres amb portades, grans titulars i tractaments molt extensos de la figura de l'entrenador i jugador, tal com correspon a la influència que ha exercit en l'esport més popular del món.

En la premsa catalana i espanyola, Cruyff és l'únic protagonista del dia. "Mundo Deportivo" li dedica una doble portada, amb una de les seves frases més cèlebres: "Gallina de piel". "Sport" és tan breu com contundent: "Johan etern", diu el rotatiu barceloní, sobre un disseny clàssic en blanc i negre.

A Madrid, el diari "As" lamenta que "Ens ha deixat el gran inspirador", mentre que "Marca" mostra un retrat artístic de Cruyff juntament amb un lema molt repetit durant tot el matí: "El geni que va reinventar el futbol".

La majoria de diaris europeus destaquen el caràcter visionari del geni holandès. Així, el titular principal del diari francès "L'Équipe" diu, simplement i directa, que "Ell era el joc", i mostra un jove Cruyff amb la samarreta "orange". A la Gran Bretanya, el "Daily Express" el destaca com "L'home que va reinventar el futbol". "The Sun" no és menys contundent: "El cel té un nou director de joc: ell va fer bell l'esport". I el "Daily Telegraph" el veu incomparable: "Un geni com cap altre."

El portuguès "A Bola" també recorda el millor futbolista del seu país, Eusebio, desaparegut fa poc més d'un any. Sobre una foto dels dos jugadors amb la mateixa samarreta, els considera "A la selecció dels déus".

A Itàlia, el "Corriere dello Sport", s'acomiada sentidament: "El món del futbol plora la partida d'un mite: adéu, gran Cruyff."

A Holanda s'hi han vist algunes de les portades més sentides, la majoria en forma d'epitafi, com a "De Volkskrant" o 'De Telegraaf': "Johan Cruyff, 1947-2016". De vegades, amb poques paraules n'hi ha prou per dir molt.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut