Berlín després de la mitja marató
Berlín després de la mitja marató
Berlín

La policia deté sis persones i evita un atac durant la mitja marató de Berlín

RedaccióActualitzat

La policia alemanya ha evitat aquest diumenge un atac amb ganivet que podria tenir motivacions islamistes, segons informa el diari "Die Welt". Els fets han passat durant la mitja marató de Berlín.

 

El diari assegura que la policia ha detingut sis persones que planejaven atacar a ganivetades participants de la cursa i part del públic.

El portaveu de la policia citat pel rotatiu ha declarat:

"Encara estem analitzant el que va passar, però creiem que el perill era a prop."

Els quatre sospitosos pertanyien al cercle d'Anis Amri, el responsable de l'atemptat perpetrat a Berlín el 26 de desembre del 2016 en què van morir 12 persones. El principal sospitós, assegura el diari, tenia dos ganivets per a l'atac.

Segons "Die Welt", la intenció dels detinguts era venjar la mort d'Amri, que va ser abatut per la policia italiana després que va fugir a aquest país.

De moment, la policia només ha confirmat que hi ha hagut detencions mentre avui es feia la mitja marató. La policia també ha fet registres en vehicles i en habitatges en diversos llocs de Berlín.

36.000 atletes estaven inscrits per participar a la mitja marató de Berlín.

Tot i que la policia no tenia plena claredat sobre els plans dels sospitosos, ha optat per procedir a la seva detenció després que ahir es produís un atropellament múltiple a Münster a l'oest d'Alemanya. Inicialment es va témer que pogués ser un atemptat jihadista encara que va resultar ser un acte perpetrat per un home amb problemes mentals.

Els sospitosos detinguts avui estaven permanentment sota observació policial.

Anar al contingut