Berlín

Almenys 12 morts i 45 ferits en encastar-se un camió contra un mercat nadalenc a Berlín

La policia alemanya treballa amb la hipòtesi que es tracta d'un atac terrorista. L'home sospitós de ser el conductor del camió ha estat detingut i el copilot ha mort en l'acció

RedaccióActualitzat

Un camió de grans dimensions s'ha encastat contra una multitud prop d'un mercat nadalenc a Berlín i ha causat almenys 12 morts i 45 ferits, alguns dels quals en estat molt greu, segons ha informat la policia alemanya. La policia treballa amb la hipòtesi que es tracta d'un atac terrorista. Assegura que el vehicle va ser dirigit intencionadament contra la multitud. El conductor ha estat detingut a més d'un quilòmetre dels fets. El copilot del camió hauria mort, segons informen diversos mitjans de comunicació alemanys.

El camió tenia matrícula polonesa i transportava bigues d'acer. La nacionalitat del presumpte conductor "no està clara", segons ha informat la mateixa policia.

 

 

Els fets han passat a l'avinguda Kurfuerstendamm, a la part oest de la ciutat, al costat de l'església de la Memòria, un dels indrets més turístics de la capital alemanya.

Segons la policia, no hi ha indicis de noves amenaces a Berlín. L'alcalde de la ciutat estat, Michael Müller, ha assegurat en declaracions als mitjans des del lloc dels fets que la situació és "dramàtica", però que està "sota control". Prop del lloc dels fets s'ha trobat un "objecte sospitós", la qual cosa ha obligat a tallar un carrer, però finalment ha resultat ser un sac de dormir:

 

 

La policia de Berlín ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa i no difongui rumors. També que la ciutadania no s'acosti al lloc dels fets. "Si us plau, deixeu els carrers per nosaltres", han dit a través de les xarxes socials:

 


El portaveu del govern ha dit que l'executiu està de "dol" pels morts en l'atac i que desitja que els ferits es recuperin.

 

 

La capital alemanya estava en alerta per possibles atemptats durant el període nadalenc. Com és habitual en fets com aquest, Facebook ha activat l'anomenat "safety check" perquè els qui són a Berlín comuniquin que es troben en bon estat.

L'ambaixada espanyola a la capital alemanya ha habilitat diversos números de telèfons per atendre sobre els fets: +4930254007161 i +491711240939 des de l'estat espanyol i 030254007161 i 01711240939 des de l'estranger. La Generalitat també ha obert les línies de la delegació del govern a Alemanya:

 


Tot i que la hipòtesi de l'atac terrorista no està confirmada, França ha decidit incrementar la seguretat als mercats de Nadal del país. Per la seva banda, la Casa Blanca ha condemnat el que ha qualificat com un "aparent atac terrorista".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut