Thomas Heurtel defensa Albert Sàbat (EFE)
Thomas Heurtel defensa Albert Sàbat (EFE)
Bàsquet

La Federació Francesa convoca els blaugrana Heurtel, Moerman i Seraphin per partits en les finestres FIBA

Aquests partits poden coincidir amb jornades de l'Eurolliga

Actualitzat

La Federació Francesa de bàsquet ha convocat tres jugadors del FC Barcelona Lassa per disputar partits classificatoris de seleccions dintre de les finestres FIBA, un espai de temps on s'haurien d'aturar les diferents lligues nacionals, però on l'Eurolliga continua en plena activitat.

El seleccionador Vincent Collet ha cridat, dintre de la seva llista de 15, al base Thomas Heurtel, l'aler pivot Adrien Moerman i el pivot Kevin Seraphin. D'aquests 15 jugadors, n'hi 6 més en equips d'Eurolliga: Fabien Causeur (Reial Madrid), Nando de Colo i Leo Westermann (CSKA Moscou), Vincent Poirier (Baskonia), Antoine Diot (València Basket) i Axel Toupane (Zalgiris Kaunas).

El conflicte obert entre la FIBA i la ULEB (associació que organitza l'Eurolliga) es trasllada ara als jugadors, que seran els que hauran de decidir si fan cas de la convocatòria de la seva selecció o respecte al contracte amb els seus clubs. I decideixin el que decideixin, pot tenir conseqüències.

Crida l'atenció que la convocatòria francesa no inclogui cap jugador de l'NBA. O potser no. És ben clar que els clubs nord-americans no cediran els seus jugadors, i la FIBA no vol estendre a la totpoderosa lliga dels Estats Units el seu conflicte amb els principals clubs europeus sobre com organitzar el calendari de competició.

Anar al contingut