Futbol

La contaminació amenaça el Superclàssic de les Amèriques entre el Brasil i l'Argentina a Pequín

Pequín serà l'escenari d'un duel que molts havien somiat com a final mundialista. I, tot i que el Superclàssic de les Amèriques de dissabte no deixa de ser un amistós, el Tata Martino l'ha descrit com el clàssic entre seleccions més important del món. L'alt índex de contaminació de la capital xinesa, que es troba en alerta taronja, pot fer perillar la disputa del matx.

Actualitzat
Pequín serà l'escenari d'un duel que molts havien somiat com a final mundialista. I, tot i que el Superclàssic de les Amèriques de dissabte no deixa de ser un amistós, el Tata Martino l'ha descrit com el clàssic entre seleccions més important del món. Aquest també serà el retrobament del Tata amb Leo Messi, que per una lesió muscular es va perdre el primer partit del nou seleccionador de l'albiceleste, en què l'Argentina va guanyar per 2 a 4 Alemanya, el seu botxí a la final del Mundial.
 
L'amfitrió i gran decepció d'aquell Mundial, el Brasil, ara a les ordres de Dunga, tindrà una bona ocasió per demostrar si la "canarinha" està o no al nivell dels subcampions del món. Amb un Neymar que, superada la lesió que el va apartar de la fase decisiva del Mundial, s'enfrontarà a Leo Messi justament quan més sintonia demostren els dos davanters del Barça.
 
La capital xinesa es consolida com a amfitriona d'amistosos. En joc, contractes milionaris. Tampoc és casualitat que jugadors com Neymar o Messi, entre d'altres, siguin habituals de les felicitacions de l'any nou xinès i d'anuncis de marques xineses.
 
I encara que això suposi exposar-se als alts índexs de contaminació atmosfèrica de la ciutat. Aquest dijous Pequín ha emès l'alerta taronja, que obliga les escoles a suspendre l'activitat física a l'exterior i recomana als ciutadans que es posin mascareta si surten al carrer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut