Joan Barreda, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Ral·lis

Joan Bareda i Yazeed al-Rajhi, primers líders del Ral·li del Marroc

El pilot de Torreblanca ha estat el més ràpid en motos en una jornada inaugural en què Laia Sanz no ha pogut completar l'etapa per problemes mecànics i el saudita s'ha imposat en la categoria de cotxes

Actualitzat

El pilot de Torreblanca Joan Barreda, en motos, i el saudita Yazeed Al-Rajhi, en cotxes, són els dos primers líders del Ral·li del Marroc després de la primera etapa, de 463 quilòmetres de recorregut, 330 cronometrats, amb sortida i arribada a la localitat de Zagora.

Barreda s'ha imposat en l'etapa inaugural amb un temps de 3 hores, 36 minuts i 45 segons i ha superat en 1 minut i 41 segons el britànic Toby Price i en gairebé tres minuts el portuguès Helder Rodrigues, segon i tercer classificats, respectivament. El primer català ha estat Jordi Viladoms, novè, a 9:54 del líder. Menys sort ha tingut Laia Sanz, recent campiona mundial d'enduro, que no ha pogut completar l'etapa per culpa d'un problema mecànic quan rodava en la 13a posició.

Debut poc afortunat de Sebastien Loeb

En cotxes, el primer líder és el saudita Yazeed al-Rajhi, que ha guanyat l'etapa per davant del rus Vladímir Vassiliev (Toyota), segon a 17 segons; el qatarià Nasser al-Attiyah (Mini), tercer a 1:38, i l'espanyol Carlos Sainz (Peugeot), quart a 2:03 després de tenir una punxada a la part final de l'etapa quan anava primer.

En aquesta prova africana ha debutat al volant d'un Peugeot el pilot francès Sébastien Loeb. El set vegades campió mundial de ral·lis no ha tingut una estrena gaire afortunada i ha hagut de ser remolcat per un camió per culpa d'una avaria en plena especial.

Anar al contingut