Jarlinson Pantano, el guanyador de la quinzena etapa del Tour (Foto: @LeTour)
Jarlinson Pantano, el guanyador de la quinzena etapa del Tour (Foto: @LeTour)
Ciclisme

Jarlinson Pantano guanya una quinzena etapa del Tour on els favorits no s'han deixat veure

Tot l'interès de l'etapa del Tour d'aquest diumenge ha estat centrat en el grup d'escapats. Els favorits, desgastats per la feina d'Sky i Astana, no s'han mogut

Daniel AlentoActualitzat

Jarlinson Pantano (AIM) ha guanyat la quinzena etapa del Tour, de 159 quilòmetres, disputada entre Bourg-en-Bresse i Culoz, i amb un port de fora de categoria, dos de primera, un de segona i dos més de tercera. Amb els punts sumats, Rafal Majka (Tinkoff) ha estat el líder de la muntanya. En les cinc primeres posicions de la classificació general no hi ha hagut cap canvi.

Els primers quilòmetres, amb l'ascens a l'alt de Berthiand (1a categoria), han transcorregut a un ritme trepidant, davant dels intents dels escaladors sense opcions en la general de formar una escapada per disputar el triomf d'etapa. Finalment, s'ha format una nombrosa fuga i, en el grup dels favorits, l'Sky del líder, Chris Froome, ha començat a marcar el ritme.

Poc abans de la Grand Colombiere (fora de categoria), l'holandès Tom Dumoulin (Giant), els italians Vincenzo Nibali (Astana) i Domenico Pozzovivo (AG2R) i el colombià Jarlinson Pantano (AIM) han trencat el grup capdavanter. En l'ascensió al port han estat absorbits pels supervivents de l'escapada, i Nibali ha pagat el seu esforç. Això ha provocat un moviment en el grup dels favorits. Astana ha tensat el ritme, i ha fet la primera selecció.

Al davant de la cursa, el polonès Rafal Majka (Tinkoff) i el rus Ilnur Zakarin (Katuixa) han coronat el port més dur del dia, seguits de prop pel francès Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) i Pantano, que els han capturat poc després. Zakarin, un mal baixador, ha cedit i, uns minuts més tard, un problema tècnic ha deixat sense opcions Alaphilippe.

A Lacets du Grand Colombiere, de primera categoria, Majka ha deixat enrere Pantano. El polonès ha passat pel cim de l'últim port de l'etapa, situat a 14 quilòmetres de meta, amb 20 segons de marge respecte a Pantano i el suís Sebastien Reichenbach (FDJ). En el grup del líder, Fabio Aru (Astana) ha atacat seguit per Alejandro Valverde (Movistar), però l'Sky no ha trigat gaire a neutralitzar-los. El francès Romain Bardet (AG2R) també ho ha intentat sense èxit.

Al final del descens, el colombià ha atrapat Majka, i tots dos han decidit col·laborar en els últims set quilòmetres de terreny pla per jugar-se el triomf d'etapa. En l'esprint final, el polonès ha arrencat primer, però Pantano l'ha superat sense problemes i ha aconseguit el primer triomf en aquest Tour d'un equip que desapareixerà al final d'aquesta temporada. En la general, el britànic Chris Froome segueix líder al davant de l'holandès Bauko Mollema (Trek), l'anglès Adam Yates (Orica) i els dos Movistar, el colombià Nairo Quintana i el murcià Alejandro Valverde.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut