Martino durant la Copa Amèrica, al juny (Reuters)
Martino durant la Copa Amèrica, al juny (Reuters)
Futbol

Gerardo Martino renuncia al càrrec de seleccionador de l'Argentina un mes abans dels Jocs de Rio

El tècnic no estava trobant col·laboració dels clubs per configurar l'equip argentí que ha de participar als Jocs, fet que hauria precipitat la renúncia

Actualitzat

Gerardo Martino ha renunciat al càrrec de seleccionador argentí a un mes del començament dels Jocs de Rio, tot i que, el 28 de juny, la Federació Argentina de Futbol el va ratificar. La posició de l'exentrenador del FC Barcelona va quedar molt tocada després de la derrota de l'equip a la final de la Copa Amèrica davant de Xile, un resultat que va portar la seva estrella, Leo Messi, a anunciar la retirada de la selecció.

El detonant de la marxa de Martino hauria estat els problemes que està trobant per configurar la selecció, que ha de participar en els Jocs Olímpics de Rio. Els clubs no estaven col·laborant, i es negaven a alliberar jugadors convocats per la cita. Martino ha dirigit 29 partits de l'Argentina, amb 19 victòries, 7 empats i 3 derrotes, dues de les quals a les finals de la Copa Amèrica del 2015 i el 2016, i totes dues davant de Xile.

El president del Comitè Olímpic del país, Gerardo Werthein, havia afirmat poc abans de la dimissió de Martino que hi ha "un 50% de possibilitats que l'Argentina no presenti l'equip de futbol masculí en els Jocs". El màxim responsable del COA, davant la negativa dels clubs ha cedir els jugadors convocats pel tècnic, ha explotat: "El futbol és una representació molt important pel país, i que avui no es pugui formar una selecció per anar a Rio és una vergonya".

Després que l'AFA ha fet públic l'adéu del seu seleccionador Claudio Tapia, vicepresident d'aquest organisme, ha dit que "tots som responsables. Hem de respectar el tècnic, és molt difícil anar a la guerra sense soldats. Però l'Argentina ha de ser present. S'ha d'anar, s'ha de complir".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut