Futbol

Leo Messi anuncia que deixa la selecció argentina

Després d'haver perdut la tercera final consecutiva amb la selecció "albiceleste", el davanter del Barça anuncia que posa fi a la seva carrera internacional

Actualitzat

Leo Messi ha anunciat que deixa la selecció argentina just després que l'"albiceleste" perdés la final de la Copa Amèrica del centenari contra Xile (0-0) en la tanda de penals (4-2).

"La selecció ha acabat per a mi. És la quarta final que perdo, la tercera seguida. És un moment dur per a tot l'equip. Hauria volgut portar un títol de campió a l'Argentina, però ho deixo sense haver-ho pogut aconseguir. He fet tot el que he pogut però no he pogut. Em fa molt mal perdre. La meva decisió està presa", ha dit Messi a Nova Jersey, en un anunci inesperat.

Messi deixarà la selecció amb 29 anys acabats de fer, 112 partits jugats en gairebé 10 anys com a internacional –va debutar l'agost del 2005- i el rècord de gols marcats: 55, un més que Gabriel Batistuta.

El caseller de títols, però, es manté igual des que l'Argentina va guanyar l'any 1993 l'última Copa Amèrica. La influència de Messi i els seus companys de generació semblava que havia d'aportar títols després de la conquesta del Mundial Sub-20 del 2006 i de l'or olímpic a Pequín-2008. I en les últimes cites, s'hi ha acostat força,  perquè va arribar a la final del Mundial del Brasil el 2014, que va guanyar Alemanya (1-0) a la pròrroga, o les de la Copa Amèrica de Xile l'estiu passat o a l'edició del centenari d'aquest any, que s'han resolt de la mateixa manera: amb Xile aixecant el títol després de la tanda de penals.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut