Mundial

Els jugadors de França es neguen a entrenar-se enmig d'un ambient de crispació

A la concentració de la selecció francesa l'entrenament s'ha suspès davant la negativa dels jugadors a entrenar-se. La plantilla se solidaritza amb el davanter Nicolas Anelka, expulsat de la concentració per haver insultat el tècnic, Raymond Domenech. El directiu de la federació francesa, Jean-Louis Valentin, ha dimitit com a conseqüència d'aquest fet.

Actualitzat
Els jugadors francesos s'han negat avui a entrenar-se en la sessió prevista per a la tarda després d'un altercat entre el capità, Patrice Evra, i el preparador físic Robert Duverne. La discussió ha tingut lloc a la mateixa gespa i davant la mirada de desenes d'aficionats que havien acudit a la sessió preparatòria, inicialment oberta al públic. Duverne, un home molt pròxim al seleccionador, Raymond Domenech, ha arribat fins i tot a llançar el xiulet a terra, abans que el calmessin altres col·legues. Posteriorment, els jugadors han decidit suspendre unilateralment l'entrenament. Com a conseqüència d'això, el delegat de la federació, Jean-Louis Valenti, ha dimitit. "Els jugadors no volen entrenar-se. És una vergonya. En aquestes condicions he decidit tornar a París i dimitir", ha afirmat.

Es tracta d'un nou capítol de la tensió que viu la concentració de França, equip que és a prop de l'eliminació en primera ronda del Mundial de Sud-àfrica. Després dels insults d'Anelka al seleccionador, que li van suposar l'expulsió de l'expedició, altres jugadors han parlat públicament sobre l'enrarit clima. La majoria s'han posicionat a favor d'Anelka. Evra va declarar en roda de premsa que el problema de França no era Anelka, sinó el "traïdor" que havia filtrat l'assumpte als mitjans. I el migcampista Frank Ribéry va assegurar, per la seva banda, que la situació "ha explotat", i va assenyalar que França és la riota del Mundial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut