El Reial Madrid aprofita els nervis del Galatasaray en els últims minuts per sumar un triomf a l'Eurolliga (90-81)

El Galatasaray és l'únic equip de l'Eurolliga que encara no ha guanyat cap partit. Un fet que a la pista del Madrid, en un final igualat, ha jugat en contra seu.

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid s'ha imposat al Galatasaray (90-81) en un partit de bàsquet clarament ofensiu, on la idea era anotar una cistella més que el rival abans que aturar-lo en defensa. Un matx on els dos conjunts buscaven sense por la velocitat per penalitzar la lentitud en la transició defensiva de l'altre, i on els nervis visitants en els últims minuts han estat claus. Els madridistes, amb 4 victòries en 5 jornades, es consoliden a les primeres posicions d'una classificació on només queda un equip invicte, el CSKA de Moscou que ha guanyat a la pista de l'Olympiacos (75-81).

En el primer quart, després d'un primer avantatge blanc, els turcs han agafat el liderat en el marcador amb tres triples consecutius. L'aler Vladimir Micov (17 punts, 4 de 6 en triples) els ha fet molt de mal obert a la cantonada. Els de Pablo Laso han ajustat el resultat gràcies a la superioritat a la pintura de Gustavo Ayón  (10 punts, 5 rebots) per tancar els primers 10 minuts perdent 19 a 22. El Galatasaray ha continuat confiant en el seu llançament exterior per mantenir el seu domini del resultat. Fins que Jon Diebler i Justin Dentmon s'han encegat en aquesta faceta del joc, i el seu avantatge de 7 punts ha quedat reduït a 2 al descans, 45-47.

El Madrid ha recuperat el comandament a l'electrònic a la primera acció després de la represa, un triple de Jonas Maciulis. Els blancs, però, no han pogut obrir forat davant del joc directe i obert del rival en una fase d'intercanvi de cops, amb Sergi Llull (23 punts) donant resposta a totes i cadascuna de les cistelles que encaixaven els seus. El tercer quart ha acabat 66-64. Als de Laso els ha faltat calma i encert per trencar el matx al començament de l'últim quart després de dos triples consecutius de Rudy Fernández (13 punts, 6 assistències). La precipitació dels jugadors del Galatasary en els dos últims minuts, però, els ha impedit sumar el seu primer triomf en cinc jornades.