Georgios Bartzokas marcant jugada (EFE)

El Barça perd contra el Darussafaka (67-56) i queda a un pas de l'eliminació matemàtica a l'Eurolliga

Els blaugranes han dit adeu a les seves opcions de victòria a la pista turca en un desastrós segon quart. La recuperació del Barça després del descans no ha estat suficient. L'equip queda ara a un pas de l'abisme a la competició europea

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona s'ha quedat sense xarxa de salvació a l'Eurolliga després de la derrota per 67-56 a la pista del Darussafaka turc. A quatre victòries del vuitè, l'Anadolu Efes, només la diferència de punts a favor dels blaugranes en els duels directes amb aquest equip ha evitat que a falta de quatre jornades els de Georgios Bartzokas quedessin matemàticament sense opcions de passar als quarts de la competició europea.

El Barça, ara mateix, està obligat a guanyar els quatre partits que li queden, el primer dimecres vinent a la pista del Reial Madrid, i esperar que l'Anadolu no en guanyi cap. I que els altres dos equips en lluita per l'últim lloc a quarts, Darussafaka i Zalgiris, no guanyin també els seus enfrontaments.

El FC Barcelona Lassa ha començat dominant gràcies als tres triples que ha anotat en els primers minuts. Després d'una cistella a la pintura d'Ante Tomic (8 punts, 9 rebots) l'equip ha marcat un màxim avantatge, 4 a 11. Els blaugranes, però, han començat a fallar uns atacs lents, sense idees i poc agressius. La sortida de James Anderson des de la banqueta pels locals ha capgirat la dinàmica. El nord-americà ha anotat 7 dels 11 punts del seu equip en un primer quart que ha acabat amb un marge de 2 punts pels de Georgios Bartzokas.

El pitjor Barça en el pitjor moment

En el segon quart el Darussafaka s'ha avançat en el marcador amb 6 punts seguits de Will Clyburn (15 punts, 5 rebots) mentre el Barça continuava entestat en uns triples que no entraven. El parcial ha arribat a ser de 17 a 2, entre els dos períodes, després d'un triple de Batuk que ha posat el 24-15 en el marcador. Koponen semblava trencar la mala ratxa amb una cistella de 2 punts, ràpidament contrarestada per un triple de Scott Wilbekin (11 punts, 5 assistències). Tomic ha tornat a pista davant del mal dia de Vitor Faverani, però la distància entre els dos conjunts ha arribat fins els 21 punts al descans, 43-22. La desconnexió blaugrana era total.

El Darussafaka ha tornat de vestidors relaxat i confiat de la seva victòria. Això ha donat marge als barcelonistes, amb més intensitat, per acostar-se en el marcador, 49-37, després de dues cistelles consecutives de Stratos Perperoglou (16 punts, 5 rebots), l'ànima de la remuntada. El Barça ha tornat a encaparrar-se amb els triples, però el seu domini en el rebot ofensiu li ha donat noves oportunitats d'anotar. Precisament un triple de l'aler grec ha permés el seu equip baixar de la barrera psicològica dels 10 punts, 51-42. El tercer quart ha acabat 53-42.

En l'últim període, la remuntada blaugrana semblava arribar al límit quan s'han posat a només 7 punts amb un triple d'Alex Renfroe, 54-47, per encaixar tot seguit un parcial de 5 a 0. Una pilota perduda pel base Brad Wannamaker, en un mal dia, ha donat una segona oportunitat als de Bartzokas. Tyrese Rice ha tornat a acostar els seus a 7 punts. A 2:17 del final, una falta no assenyalada sobre Víctor Claver en un contraatac ha acabat amb una cistella de 2 punts de Wilbekin, clau en un final de poc encert. El base nord-americà ha sentenciat robant una pilota a Tomic a l'últim minut.