La gimnàstica argentina, en estat de xoc per la denúncia casos d'abusos sexuals
Gimnàstica

Denuncien abusos sexuals d'un entrenador de la selecció argentina de gimnàstica

L'escàndol per les denúncies per abusos en el futbol base argentí s'han traslladat ara al món de la gimnàstica

Actualitzat

Membres del Comitè Olímpic Argentí han dut davant el fiscal Guillermo Marijuan el cas d'un gimnasta que va explicar que va patir abusos sexuals per part del seu entrenador durant la dècada dels 90. L'atleta, que ara té uns 40 anys, ho va fer públic durant un sopar d'antics companys, on d'altres amics li van confessar que havien passat per una situació similar.

El fiscal ha pres les declaracions corresponents i ha determinat que hi ha motius per presentar una denúncia. És més, Marijuan anima tothom que hagi patit abusos sexuals que ho denunciï: "És transcendent i fonamental que les víctimes ho expliquin a la fiscalia. Mantindrem la seva confidencialitat."

Les acusacions assenyalen Alejandro Sagreras, tècnic de la selecció argentina des de 1986 fins a 2013. Actualment, Sagreras havia assumit la coordinació dels directors tècnics del seu país de cara als Jocs Olímpics de la Joventut de 2018, que s'han de disputar el pròxim mes d'octubre a Buenos Aires. L'entrenador ha estat apartat de les seves funcions.

Aquest cas s'obre poc temps després d'haver-se destapat un parell d'escàndols similars. D'una banda, als Estats Units l'excap del departament mèdic de l'equip de gimnàstica d'aquell país, Larry Nassar, va ser condemnat per abusos sexuals a diverses esportistes, entre elles Simone Biles. I de l'altra, a l'Argentina, hi ha la denúncia de delictes sexuals a menors a les categories inferiors dels equips de futbol del River Plate i de l'Independiente.  



 

Anar al contingut