Ciclisme

Daniel Martin guanya la tercera etapa i és el nou líder de la Volta

El ciclista irlandès establert a Girona s'ha imposat en la primera jornada d'alta muntanya amb final a La Molina i lidera la classificació general amb sis segons d'avantatge sobre Alberto Contador i vuit respecte el francès Romain Bardet

David CarballoActualitzat

L'irlandès establert a Girona Daniel Martin és el nou líder de la Volta Ciclista a Catalunya després d'imposar-se en la tercera etapa, de 172 quilòmetres de recorregut entre Girona i Alp. El ciclista de l'equip Ettix ha atacat en l'últim quilòmetre de l'ascensió a La Molina i ha creuat la línia d'arribada amb dos segons d'avantatge sobre Alberto Contador i Romain Bardet.

Dan Martin, guanyador de la Volta el 2013, ha aprofitat la primera jornada de muntanya per marcar les primeres mínimes diferències entre els teòrics favorits a la victòria a la classificació i lidera la general amb sis segons de marge sobre Contador i vuit respecte de Bardet. El colombià Nairo Quintana ha estat el primer dels grans espases que ha provat l'atac, però Martin ha reaccionat molt bé i s'ha acabat imposant a la resta de favorits al triomf absolut.

Bouhanni abandona

El francès Nacer Bouhanni, vencedor de les dues primeres etapes i fins ara líder de la Volta Ciclista a Catalunya, ha abandonat la ronda catalana en la aquesta tercera jornada. El velocista francès, que en la jornada d'ahir va recórrer a les assistències mèdiques a causa d'uns problemes estomacals, ha baixat de la bicicleta al quilòmetre 90 de l'etapa.

Aquest dijous es disputarà la quarta etapa de la Volta amb sortida a Bagà i final a Port Ainé, una segona jornada d'alta muntanya on els favorits tornaran a mesurar les seves forces en una edició que de moment es manté molt oberta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut